NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne
Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne
Recept Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   19.1.2021

Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne

Veterníky sú veľmi obľúbeným dezertom nielen u detí, ale aj u despelých. Určite vyskúšajte aj túto variantu klasických veterníkov, ktorá je oveľa menej náročnejšia čo sa týka času. Autor: Mineralka

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
400 g
mlieko
30 g
kukuričný škrob
1 bal.
canilkový cukor
50 g
maslo

Cesto:

80 g
maslo
150 g
voda
1 g
soľ
3 g
kryštálový cukor
100 g
hladká múka
3 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si uvaríme krém, ktorý budeme potrebovať trochu vychladnutý.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom a škrobom, pridáme mlieko a metličkou poriadne vymiešame, aby sme nemali žiadne hrudky. Takto rozmiešanú hmotu v hrnci dáme variť na stredne veľký plameň. Hustý krém odstavíme, ihneď vmiešame maslo a necháme mierne vychladnúť.
  3. Kým chladne krém, pripravíme cesto. Maslo, vodu, soľ a cukor dáme do hrnca a necháme rozpustiť. Keď máme maslo rozpustené, pridáme múku a miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od stien a dna hrnca. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
  4. Pripravené cesto nanesieme na plech (30x40 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút.
  5. Cesto vyberieme a na ešte horúce rozotrieme pripravený krém. Zabalíme do papiera na pečenie a necháme vychladnúť.
  6. Po úplnom vychladnutí krájame ostrým nožom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár