Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne

Recept Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veterníky sú veľmi obľúbeným dezertom nielen u detí, ale aj u despelých. Určite vyskúšajte aj túto variantu klasických veterníkov, ktorá je oveľa menej náročnejšia čo sa týka času. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Krém:

2 ksvajce
100 gkryštálový cukor
400 gmlieko
30 gkukuričný škrob
1 bal.canilkový cukor
50 gmaslo

Cesto:

80 gmaslo
150 gvoda
1 gsoľ
3 gkryštálový cukor
100 ghladká múka
3 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si uvaríme krém, ktorý budeme potrebovať trochu vychladnutý.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom a škrobom, pridáme mlieko a metličkou poriadne vymiešame, aby sme nemali žiadne hrudky. Takto rozmiešanú hmotu v hrnci dáme variť na stredne veľký plameň. Hustý krém odstavíme, ihneď vmiešame maslo a necháme mierne vychladnúť.
  3. Kým chladne krém, pripravíme cesto. Maslo, vodu, soľ a cukor dáme do hrnca a necháme rozpustiť. Keď máme maslo rozpustené, pridáme múku a miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od stien a dna hrnca. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
  4. Pripravené cesto nanesieme na plech (30x40 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút.
  5. Cesto vyberieme a na ešte horúce rozotrieme pripravený krém. Zabalíme do papiera na pečenie a necháme vychladnúť.
  6. Po úplnom vychladnutí krájame ostrým nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť