Veterník ako roláda - najlepší dezert z cukrárne

Pridal: Mineralka, 19.1.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Koláče, Dezerty, Zákusky, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veterníky sú veľmi obľúbeným dezertom nielen u detí, ale aj u despelých. Určite vyskúšajte aj túto variantu klasických veterníkov, ktorá je oveľa menej náročnejšia čo sa týka času. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 19.1.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Koláče, Dezerty, Zákusky, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Veľká Noc
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Krém:
2 ksvajce
100 gkryštálový cukor
400 gmlieko
30 gkukuričný škrob
1 bal.canilkový cukor
50 gmaslo
Cesto:
80 gmaslo
150 gvoda
1 gsoľ
3 gkryštálový cukor
100 ghladká múka
3 ksvajce
- Kým chladne krém, pripravíme cesto. Maslo, vodu, soľ a cukor dáme do hrnca a necháme rozpustiť. Keď máme maslo rozpustené, pridáme múku a miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od stien a dna hrnca. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Větrník jako roláda - nejlepší dezert z cukrárny.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Rolada jak ptysie - najlepszy deser jak z cukierni.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Windbeutel-Rolle – wie aus der Konditorei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából.
KOMENTÁRE K RECEPTU