NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zapečené zemiaky Veršované zemiaky z jedného pekáčika, ktoré sú chutnejšie ako klasické francúzske
Veršované zemiaky z jedného pekáčika, ktoré sú chutnejšie ako klasické francúzske
Recept Veršované zemiaky z jedného pekáčika, ktoré sú chutnejšie ako klasické francúzske
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   12.4.2023

Veršované zemiaky z jedného pekáčika, ktoré sú chutnejšie ako klasické francúzske

Perfektný nápad na chutný obed alebo pokiaľ ste nestihli pripraviť obed, tak to môžete podávať aj ako večeru. Použijeme všetky chutné suroviny ako zemiaky, mäso, syr, smotanu, cesnak a vznikne z toho jedlo z jedného pekáčika.

35 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
zemiaky
500 g
mleté mäso
200 g
tvrdý syr
2 ks
vajce
2 ks
staršie rožky
trochu
mlieko
1 kelímok
sladká smotana na varenie
soľ, korenie
cesnak
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso dáme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný syr, vajíčka, na kocky nakrájané rožky, ktoré sme na 20 minút namočili do trochy mlieka, aby zmäkli a premiešame.
  2. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Polovicu pekne naukladáme na dno vymastenej formy, posypeme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom (alebo potrieme čerstvo prelisovaným) a zalejeme polovicou sladkej smotany.
  3. Navrstvíme mäsovú zmes a na mäso ešte navstvíme trochu strúhaného syra. Poukladáme zvyšok zemiakov, znovu osolíme a okoreníme, potrieme alebo posypeme cesnakom a vrch opäť posypeme strúhaným syrom.
  4. Zalejeme zvyšnú smotanou a dáme zapiecť do rúry na 160 stupňov. Pečieme asi hodinu, kým vrch nie je pekne zlatistý.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár