Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou

Recept Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z obľúbených dezertov. Tento koláčik buď milujete, alebo ho neznášate. Ten, kto nemá rád krémové zákusky, nech tento recept prehliadne a ten, kto tieto krémové koláčiky miluje, tak určite neprehliadnite. Mnoho ľudí odrádza práve odpaľované cesto, ale verte mi, je to úplne jednoduché. Ak nechcete stráviť v kuchyni celý deň, tak si dávku upravte na polovicu. Z tejto dávky vám vyjdú cca 4 veľké plechy veterníkov. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

0,5 litravoda
250 gstužený tuk
300 gpolohrubá múka
štipkasoľ
8 ksvajce

Náplň:

360 gkryštálový cukor
1 lmlieko
4 kszlatý klas
8 ksžĺtok
2 ksvanilkový cukor
150 gmaslo

Karamelová šľahačka:

200 gkryštálový cukor
1 lsmotana na šľahanie
4 bal.stužovač

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vody dám tuk, keď začne vrieť na miernom ohni, pridám múku, keď zhustne na kašu, tak odstavíte.
  2. Nechám vychladnúť a po jednom vajíčku pridávam a vymiešam na jemnú kašu.
  3. Sáčkom na ozdobu robím venčeky. Striekam ich na papierom vyložený plech a dám piecť.
  4. Venčeky pečiem pri teplote 220 stupňov 10 min., potom znížim teplotu na 175 st. a pečiem 15 min. Nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. Počas pečenia rúru neotvárajte.
  5. Krém:
    Z cukru, mlieka, zlatého klasu, žĺtkov a vanilky uvarím puding a ešte do horúceho vmiešame sneh z bielkov a maslo.
  6. Karamelová šľahačka:
    200 g kryštálový cukor skaramelizovať, pridám 1 l šľahačky a varím, kým sa karamel rozpustí.
  7. Nechám vychladnúť a dám do chladničky cez noc.
  8. Potom pridám 4 stužovače a vyšľaháme. Venčeky prekrojíme a naplníme krémom, potom šľahačkou a prikryjeme. Nakoniec posypem práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť