NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou
Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou
Recept Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   10.3.2021

Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou

Jeden z obľúbených dezertov. Tento koláčik buď milujete, alebo ho neznášate. Ten, kto nemá rád krémové zákusky, nech tento recept prehliadne a ten, kto tieto krémové koláčiky miluje, tak určite neprehliadnite. Mnoho ľudí odrádza práve odpaľované cesto, ale verte mi, je to úplne jednoduché. Ak nechcete stráviť v kuchyni celý deň, tak si dávku upravte na polovicu. Z tejto dávky vám vyjdú cca 4 veľké plechy veterníkov. Autor: Marta

Suroviny

Základ:

0,5 litra
voda
250 g
stužený tuk
300 g
polohrubá múka
štipka
soľ
8 ks
vajce

Náplň:

360 g
kryštálový cukor
1 l
mlieko
4 ks
zlatý klas
8 ks
žĺtok
2 ks
vanilkový cukor
150 g
maslo

Karamelová šľahačka:

200 g
kryštálový cukor
1 l
smotana na šľahanie
4 bal.
stužovač
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vody dám tuk, keď začne vrieť na miernom ohni, pridám múku, keď zhustne na kašu, tak odstavíte.
  2. Nechám vychladnúť a po jednom vajíčku pridávam a vymiešam na jemnú kašu.
  3. Sáčkom na ozdobu robím venčeky. Striekam ich na papierom vyložený plech a dám piecť.
  4. Venčeky pečiem pri teplote 220 stupňov 10 min., potom znížim teplotu na 175 st. a pečiem 15 min. Nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. Počas pečenia rúru neotvárajte.
  5. Krém:
    Z cukru, mlieka, zlatého klasu, žĺtkov a vanilky uvarím puding a ešte do horúceho vmiešame sneh z bielkov a maslo.
  6. Karamelová šľahačka:
    200 g kryštálový cukor skaramelizovať, pridám 1 l šľahačky a varím, kým sa karamel rozpustí.
  7. Nechám vychladnúť a dám do chladničky cez noc.
  8. Potom pridám 4 stužovače a vyšľaháme. Venčeky prekrojíme a naplníme krémom, potom šľahačkou a prikryjeme. Nakoniec posypem práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár