NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Venčeky z odpaľovaného cesta, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne.
Venčeky z odpaľovaného cesta, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne.
Recept Venčeky z odpaľovaného cesta, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.7.2024

Venčeky z odpaľovaného cesta, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne.

Venčeky z odpaľovaného cesta poznáme všetci z obchodov. Mnoho gazdiniek sa prípravy bojí, pretože sa zdá komplikovaná. S týmto receptom sa vám cesto aj krém zaručene podaria, takže niet sa čoho báť. Vrhnite sa na to a pochutnajte si doma na tomto fenomenálnom zákusku. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas prípravy
22 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 ml
voda
70 g
maslo (alebo iný tuk na pečenie)
110 g
polohrubá múka
štipka
soľ
4 ks
vajce

Krém:

600 ml
mlieko
2 ks
zlatý klas alebo vanilkový puding
250 g
maslo
3 lyžice
práškový cukor
2 ks
šľahačka 33%
1 ks
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu a maslo necháme zovrieť, pridáme múku a cesto odpaľujeme, pokiaľ sa neodlepuje od varechy.
  2. Odstavíme a mixérom do horúcej zmesi pridávame po jednom vajíčka. Záleží od veľkosti vajec, pri väčších stačia aj 3, pri menších je potrebné použiť 4. Cesto nemá byť príliš husté.
  3. Špičkou na papier na pečenie nanesieme cesto v tvare venčeka a pečieme na 200 stupňoch asi 22 minút dozlata, treba si to sledovať podľa rúry.
  4. Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding a necháme vychladnúť.
  5. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme do pudingu.
  6. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom (alebo práškovým).
  7. Každý venček rozkrojíme, naplníme krémom a šľahačkou a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár