NajRecept.sk Dezerty Múčniky Venčeky s vanilkovým krémom
Venčeky s vanilkovým krémom
Recept Venčeky s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   2.6.2021

Venčeky s vanilkovým krémom

Nikdy som nerobila venčeky, teda odpaľované cesto z mlieka. Robím iba z vody, sú oveľa lepšie a cesto je oveľa krehkejšie. Tieto boli pre kamarátku na oslavu a naozaj sa mi podarili. Pri pečení krásne vyrástli. Akurát som už nestíhala urobiť domácu polevu, tak som kúpila originál polevu na venčeky, ale krém už bol poctivý domáci, vanilkový maslový. Mňam :) Autor: Haanka

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 ml
voda
90 g
tuk
štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Krém:

0,5 l
mlieko
2 bal.
Zlaté klas
70 g
cukor
200 g
maslo
3 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, štipka soli - to uvedieme do varu a pridáme 140 g hladkej múky, miešame tak 5 minút.
  2. Nechať vychladnúť a potom do toho po jednom vyšľahať 4 vajcia. Na plech striekam venčeky, urobím ich z tej várky tak 35.
  3. Pečiem v HV na 200 15 minút a potom ešte na 170 asi 10-15 minút. Hlavne tú rúru neotvárať, lebo nevybehnú.
  4. Krém:
    0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 70 g cukru, 200 g masla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu uvariť puding a potom pridávať vychladnutý do vyšľahaného masla.
  5. Poleva je kúpená v dortisime priamo na venčeky.

Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár