NajRecept.sk Dezerty Múčniky Venčeky s ľahkým maslovým krémom
Venčeky s ľahkým maslovým krémom
Recept Venčeky s ľahkým maslovým krémom
Ivetussinka    ·   26.1.2021

Venčeky s ľahkým maslovým krémom

Venčeky s ľahkým maslovým krémom. Autor: Ivetussinka

Suroviny

Pálená hmota:

115 g
hladká múka
50 g
olej
150 g
voda
2 g
soľ
3 ks
vajce

Ľahký maslový krém:

440 g
mlieko
40 g
puding
130 g
kryštálový cukor
30 g
žĺtok
115 g
maslo
15 g
rum
10 g
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pálená hmota:
    Vodu, olej a soľ privedieme k varu. Prisypeme hladkú múku a restujeme než sa nám vytvorí guľa, ktorá sa nebude lepiť na strany. Dáme na tácku a necháme vychladiť. Po vychladnutí vymiešame s vajcami a striekame sáčkom s rezanou trubičkou do tvaru venčekov na plech, ktorý potom pokropíme vodou. Pečieme v rúre pri 240 st. - pec sa nesmie otvoriť prvých 10 minút inak venčeky nemajú svoj tvar - nenaskočia. Po upečení rozkrojíme na polovicu, dáme krém, priložíme druhú polovicu, ktorú sme potiahli vo fondánovej poleve.
  2. Ľahký maslový krém:
    Mlieko (340 ml), cukor dáme do kastrólika a necháme variť. Zvyšné mlieko vymiešame s pudingom a žĺtkami. Potom nalejeme do horúceho mlieka a prevaríme min. 5 minút. Potom vylejeme na plech, posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladiť. Po vychladnutí zašľaháme maslo a pridáme rum (prípadne arómu).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár