Veľkonočný tvarohový baránok

Pridal: diduška, 24.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Baránok, Múčniky, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičný veľkonočný baránok. Cesto pripravené z tvarohu s chuťou citrónovej kôry. Autor: diduška
FOTKA OD VÁS
Pridal: diduška, 24.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Baránok, Múčniky, Veľká Noc
SUROVINY
250 ghera
3 ksvajce
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicacitrónová kôra
250 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
250 gmäkký tvaroh
na očičokoláda
na vymazanietuk
na vysypaniemúka
na posypaniepráškový cukor
- Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do peny. Pridajte žĺtky a znova vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
- Zmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh a zvyšok múky. Formu vymažeme tukom a vysypte múkou. Naplňte cestom. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks.
- Baránka pečte asi 50 min. pri teplote 160° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči a posypte ho práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční tvarohový beránek.
KOMENTÁRE K RECEPTU