Veľkonočný tvarohový baránok

Recept Veľkonočný tvarohový baránok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičný veľkonočný baránok. Cesto pripravené z tvarohu s chuťou citrónovej kôry. Autor: diduška

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 ghera
3 ksvajce
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicacitrónová kôra
250 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
250 gmäkký tvaroh
na očičokoláda
na vymazanietuk
na vysypaniemúka
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do peny. Pridajte žĺtky a znova vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
  2. Zmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh a zvyšok múky. Formu vymažeme tukom a vysypte múkou. Naplňte cestom. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks.
  3. Baránka pečte asi 50 min. pri teplote 160° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči a posypte ho práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť