NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Veľkonočný tvarohový baránok
Veľkonočný tvarohový baránok
Recept Veľkonočný tvarohový baránok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
diduška diduška    ·   24.11.2020

Veľkonočný tvarohový baránok

Tradičný veľkonočný baránok. Cesto pripravené z tvarohu s chuťou citrónovej kôry. Autor: diduška

Suroviny
250 g
hera
3 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
citrónová kôra
250 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
250 g
mäkký tvaroh
na oči
čokoláda
na vymazanie
tuk
na vysypanie
múka
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do peny. Pridajte žĺtky a znova vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
  2. Zmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh a zvyšok múky. Formu vymažeme tukom a vysypte múkou. Naplňte cestom. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks.
  3. Baránka pečte asi 50 min. pri teplote 160° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči a posypte ho práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár