Veľkonočný mazanec

Recept Veľkonočný mazanec

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rovnaký recept ako na judáše som použila na mazanec. Je to môj obľúbený recept, tak prečo nie. Keď sú judáše najlepšie, tak prečo by nemohol byť výborný aj mazanec. Určite skúste s mandľami navrchu. Nebíčko v papuľke. Doslova som sa musela ovládať, aby som celý nezjedla ešte teplý, len som ochutnala. Dnes pečiem druhý, pretože po prvom nezostala ani omrvinka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká múka
60 gkrupicový cukor
300 mlsmotana na varenie (použiť možno aj smotanu na šľahanie alebo mlieko)
kockadroždie
3 ksžĺtok
150 gmaslo
z 1 citrónacitrónová kôra
asi 2 lyžičkycitrónová šťava
vanilkový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasicky vypracujeme cesto ako na judáše - recept TU.
  2. Iba s tým rozdielom, že z cesta nerobíte malé bochníčky alebo slimáky, ani pletenky, ale klasicky vypracujeme bochník, ktorý na papieri na pečenie potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 - 180 stupňov dozlatista. Sledujeme, každá rúra pečie inak, preto sa riaďte tou svojou.
  4. Necháme vychladnúť na mriežke a môžeme papať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť