Veľkonočný mazanec

Pridal: NajLucka, 12.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rovnaký recept ako na judáše som použila na mazanec. Je to môj obľúbený recept, tak prečo nie. Keď sú judáše najlepšie, tak prečo by nemohol byť výborný aj mazanec. Určite skúste s mandľami navrchu. Nebíčko v papuľke. Doslova som sa musela ovládať, aby som celý nezjedla ešte teplý, len som ochutnala. Dnes pečiem druhý, pretože po prvom nezostala ani omrvinka.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 12.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
SUROVINY
500 ghladká múka
60 gkrupicový cukor
300 mlsmotana na varenie (použiť možno aj smotanu na šľahanie alebo mlieko)
kockadroždie
3 ksžĺtok
150 gmaslo
z 1 citrónacitrónová kôra
asi 2 lyžičkycitrónová šťava
vanilkový cukor
štipkasoľ
- Klasicky vypracujeme cesto ako na judáše - recept TU.
- Iba s tým rozdielom, že z cesta nerobíte malé bochníčky alebo slimáky, ani pletenky, ale klasicky vypracujeme bochník, ktorý na papieri na pečenie potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 - 180 stupňov dozlatista. Sledujeme, každá rúra pečie inak, preto sa riaďte tou svojou.
- Necháme vychladnúť na mriežke a môžeme papať.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční mazanec.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Osterbrot an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti kalács.
KOMENTÁRE K RECEPTU