NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Veľkonočný mazanec
Veľkonočný mazanec
Recept Veľkonočný mazanec
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   12.3.2021

Veľkonočný mazanec

Rovnaký recept ako na judáše som použila na mazanec. Je to môj obľúbený recept, tak prečo nie. Keď sú judáše najlepšie, tak prečo by nemohol byť výborný aj mazanec. Určite skúste s mandľami navrchu. Nebíčko v papuľke. Doslova som sa musela ovládať, aby som celý nezjedla ešte teplý, len som ochutnala. Dnes pečiem druhý, pretože po prvom nezostala ani omrvinka.

Suroviny
500 g
hladká múka
60 g
krupicový cukor
300 ml
smotana na varenie (použiť možno aj smotanu na šľahanie alebo mlieko)
kocka
droždie
3 ks
žĺtok
150 g
maslo
z 1 citróna
citrónová kôra
asi 2 lyžičky
citrónová šťava
vanilkový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasicky vypracujeme cesto ako na judáše - recept TU.
  2. Iba s tým rozdielom, že z cesta nerobíte malé bochníčky alebo slimáky, ani pletenky, ale klasicky vypracujeme bochník, ktorý na papieri na pečenie potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 - 180 stupňov dozlatista. Sledujeme, každá rúra pečie inak, preto sa riaďte tou svojou.
  4. Necháme vychladnúť na mriežke a môžeme papať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár