Veľkonočný koláč ako pavučinka podľa našich babičiek

Recept Veľkonočný koláč ako pavučinka podľa našich babičiek

Pridal: Karambola, 10.3.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja som už odmietla navštíviť obchod až do utorka. Chýbal mi však obyčajný veľkonočný koláč k zemiakovému šalátu a k šunke, preto som sa dnes pustila do prípravy a vznikli z toho dva hranoly mäkučkého koláča. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 10.3.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

750 gpolohrubá múka
1 kockadroždie
2,5 lyžicekryštálový cukor
štipkasoľ
1 ksvajce
450 mlteplé mlieko
60 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ja som cesto vypracovala v pekárni. Všetko som spolu dala do misky a zapla program príprava cesta. Nerobím kvások, všetko dám do misky naraz.
  2. Cesto necháme kysnúť asi 40 minút.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti a vypracujeme ich do foriem. Ja som použila 2 hranaté formy s dĺžkou 31 cm a šírkou 11 cm. Cesto vo formách necháme ešte pol hodinu odstáť.
  4. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Keď je rúra vyhriata, vložíme koláče, teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme pol hodinu. Po pol hodine koláče vyberieme z foriem a dopečieme po dobu 10 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť