NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Veľkonočný baránok - veľký aj malý
Veľkonočný baránok - veľký aj malý
Recept Veľkonočný baránok - veľký aj malý
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   12.3.2021

Veľkonočný baránok - veľký aj malý

Takto som piekla tohto roku baránka. No povedzte, podaril sa neskutočne. Mám z neho obrovskú radosť. Vyskúšala som aj menšieho baránka, aj zajačika i káčatko. Z rovnakého cesta, samozrejme, z menšej dávky. Z tejto dávky vyšiel ten najväčší baránok a aj ten menší na fotke. Záleží na veľkosti vašej formy. Musíte si to vyskúšať a až potom budete vedieť, koľko vajíčok potrebujete. Autor: Petra

Suroviny
5 ks
vajce
290 g
práškový cukor
120 g
olej
120 g
voda
310 g
polohrubá múka
60 g
solamyl
1/2 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do hustej peny, potom vmiešame múku premiešanú so solamylom a práškom do pečiva.
  2. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka a upečieme.
  4. Pečiem na 180°C asi hodinu.
  5. Z tejto dávky mám jedného malého a jedného veľkého baránka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár