Veľkonočný baránok - veľký aj malý

Recept Veľkonočný baránok - veľký aj malý
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takto som piekla tohto roku baránka. No povedzte, podaril sa neskutočne. Mám z neho obrovskú radosť. Vyskúšala som aj menšieho baránka, aj zajačika i káčatko. Z rovnakého cesta, samozrejme, z menšej dávky. Z tejto dávky vyšiel ten najväčší baránok a aj ten menší na fotke. Záleží na veľkosti vašej formy. Musíte si to vyskúšať a až potom budete vedieť, koľko vajíčok potrebujete. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 ksvajce
290 gpráškový cukor
120 golej
120 gvoda
310 gpolohrubá múka
60 gsolamyl
1/2 bal.prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do hustej peny, potom vmiešame múku premiešanú so solamylom a práškom do pečiva.
  2. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka a upečieme.
  4. Pečiem na 180°C asi hodinu.
  5. Z tejto dávky mám jedného malého a jedného veľkého baránka.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť