NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Pletenky a judáše Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta
Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta
Recept Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   1.2.2021

Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta

Pečiete aj vy veľkonočné judáše na Veľkú noc? U nás doma nesmú chýbať. Tvary sú rôzne, ale najviac sa mi osvedčili srdiečka. Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
50 g
kryštálový cukor
200 ml
smotana na varenie
1 kocka
droždie
3 ks
žĺtok
150 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny som dala do pekárne a zapla program príprava cesta. Cesto mi kyslo asi 90 minút.
  2. Potom som cesto preložila na pracovnú dosku a odoberala menšie kúsky, z ktorých som tvarovala rôzne tvary - srdiečka, kuriatka, pletienky, ..
  3. Ukladala som ich na plech s papierom na pečenie a nechala som pod utierkou na plechu kysnúť ešte 25 minút.
  4. Piekla som na 190 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Pred pečením nezabudnite povrch potrieť rozšľahaným žĺtkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár