Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta

Recept Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečiete aj vy veľkonočné judáše na Veľkú noc? U nás doma nesmú chýbať. Tvary sú rôzne, ale najviac sa mi osvedčili srdiečka. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
50 gkryštálový cukor
200 mlsmotana na varenie
1 kockadroždie
3 ksžĺtok
150 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny som dala do pekárne a zapla program príprava cesta. Cesto mi kyslo asi 90 minút.
  2. Potom som cesto preložila na pracovnú dosku a odoberala menšie kúsky, z ktorých som tvarovala rôzne tvary - srdiečka, kuriatka, pletienky, ..
  3. Ukladala som ich na plech s papierom na pečenie a nechala som pod utierkou na plechu kysnúť ešte 25 minút.
  4. Piekla som na 190 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Pred pečením nezabudnite povrch potrieť rozšľahaným žĺtkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť