Veľkonočné judáše - tradičná dobrota z kysnutého cesta

Pridal: Triniti, 1.2.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Pletenky a judáše, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pečiete aj vy veľkonočné judáše na Veľkú noc? U nás doma nesmú chýbať. Tvary sú rôzne, ale najviac sa mi osvedčili srdiečka. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 1.2.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Pletenky a judáše, Veľká Noc
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
500 ghladká múka
50 gkryštálový cukor
200 mlsmotana na varenie
1 kockadroždie
3 ksžĺtok
150 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
- Všetky suroviny som dala do pekárne a zapla program príprava cesta. Cesto mi kyslo asi 90 minút.
- Potom som cesto preložila na pracovnú dosku a odoberala menšie kúsky, z ktorých som tvarovala rôzne tvary - srdiečka, kuriatka, pletienky, ..
- Ukladala som ich na plech s papierom na pečenie a nechala som pod utierkou na plechu kysnúť ešte 25 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční jidáše – tradiční dobrota z kynutého těsta.
KOMENTÁRE K RECEPTU