Veľkonočné judáše - kuriatka

Recept Veľkonočné judáše - kuriatka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Z kysnutého cesta sa dajú pripraviť naozaj poriadne pochúťky. Do kysnutého cesta na veľkonočného judáše pridávam maslo a viac cukru, aby boli mäkké a jemné. Z cesta pripravujem rôzne tvary, ale najviac obľúbené sú u nás kuriatka. Je to naozaj veľmi jednoduché, vyskúšajte aj vy. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
30 gdroždie
250 mlmlieko
120 gmaslo
100 gkryštálový cukor
2 ksžĺtok
štipkasoľ
na potretievajce
na potretiemed
na očihrozienka
na očiklinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto pripravujem v domácej pekárni - vlažné mlieko, trošku cukru a droždia necháme chvíľu odstáť v nádobe, aby vzišiel kvások a potom pridáme všetky ostatné suroviny. Zapnem program príprava cesta a pekáreň urobí prácu za mňa. Ak nemáte pekáreň, cesto pripravíte ručne alebo pomocou ručného mixéra s miešacími hákmi. Po vypracovaní necháte cesto asi hodinu kysnúť pri izbovej teplote.
  2. Z vykysnutého cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré vypracujeme na tenký valček asi 20 cm dlhý a urobíme kuriatko - klasicky urobíme uzol a na tvar chvosta a zobáčik použijeme nožnice. Ako oči použijeme klinček alebo hrozienka.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech a necháme ešte 15 minút kysnúť.
  4. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení ich hneď potierame tekutým medom. Z tejto dávky vyjde cca 45 - 50 kusov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť