Veľkonočná plnka podľa prababičky

Recept Veľkonočná plnka podľa prababičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vďaka tajnej prísady je tak chutná, že zmizne skôr než všetky ostatné pochutiny na Veľkú noc. Pripravujete ai vy plnku? Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

10 ksrožok
8 ksžĺtok
8 ksbielok
250 gmaslo
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutimajorán
podľa chutimladá žihľava
1 ksúdené mäso

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Údené mäso uvaríme v osolenej vode. Po uvarení mäso nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievajte.
  2. Rovnako na malé kocky nakrájame aj rožky, ktoré zalejeme trochou vývaru.
  3. V samostatnej miske vyšľaháme maslo a žĺtky, ktoré ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme nadrobno nakrájanú mladú žihľavu, následne pridáme aj nakrájanú šunku a namočené rožky.
  4. Na úplný záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a premiešame.
  5. Hmotu navrstvíme do vymazaného pekáče, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut až hodinu - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť