Vegánsky čokoládový koláč

Recept Vegánsky čokoládový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vegánsky čokoládový koláč s kokosovým mliekom. Do cesta nejde žiadne vajíčko, ani maslo. Je trochu tuhší, ale to kvôli tomu, že je vegánsky. Určite vyskúšajte. Fantastická sladká dobrota. Autor: Domi

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 ghladká múka
100 gkokos
1 lyžičkaprášok do pečiva
200 gcukor
300 mlkokosové mlieko
1 a 1/2 lyžicekakao

Poleva:

50 gčokoláda
3 lyžicekokosové mlieko

Na vrch:

hrsťvlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise si zmiešame všetky sypké suroviny ako múku, kokos, prášok do pečiva, cukor. Poriadne premiešame, aby sa zmes spojila.
  2. Kokosové mlieko by malo byť izbovej teploty alebo si ho zohreje v hrnci na tekuté a odmerajte požadované množstvo.
  3. K sypkej zmesi prilejeme kokosové mlieko a poriadne miešame metličkou. Ak je cesto dobre zamiešané, môžeme polovicu cesta vyliať do formy v priemere 17-18 cm, ktorú sme si vystlali papierom.
  4. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a poriadne zamiešame. Môžeme pridať trošku vody ak sa cesto bude zdať hútne.
  5. Kakaové cesto nanášame po lyžiciach na bielu zmes. Varechou urobíme do cesta akoby osmičku.
  6. Takto pripravené cesto dáme piecť na 45 min pri 180 C. Korpus môžeme skúšať špajlou či je upečený. Koláč je upečený vtedy, ak je špajla suchá.
  7. Necháme vychladnúť a už si len rozpustíme čokoládu na pare a pridáme kokosové mlieko. Poleva by mala byť hladká. Pripravenú polevu nalejepe na koláč. Ozdobíme orechami a dáme zatuhnúť do chladu.
  8. Po zatuhnutí môžeme podávať. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť