Vanilkový cheesecake s broskyňami

Pridal: Triniti, 18.9.2020
Kategorie: Torty, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Podľa ovocia, Broskyne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jemný, krémový a jednoduchý na prípravu. Fanúšikovia cheesecake-ov si určite pochutia. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 18.9.2020
Kategorie: Torty, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Podľa ovocia, Broskyne
Čas prípravy:
SUROVINY
Základ:
210 gsušienky
50 gmaslo
Tvarohová plnka:
1 kgjemný tvaroh
3 ksvajce
400 gsalko
2 lyžicevaječný likér
1 bal.vanilkový puding
1 strukvanilka
1,5 lyžicepráškový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
broskyne
Ďalej budeme potrebovať:
3 ksvajce
2 ksžĺtok
2 lyžicebroskyňový sirup (alebo med)
3 lyžicecitrónová šťava
6 lyžíckryštálový cukor
80 gmaslo
150 mlsmotana na šľahanie
100 gtvaroh
broskyne
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme papierom na pečenie.
- V mixéri rozmixujeme sušienky na jemný prášok. Pridáme rozpustené maslo a spracujeme sypkú hmotu, ktorú navrstvíme na dno formy. Odložíme do chladničky na 30 minút.
- Broskyne nakrájame na mesiačiky a umiestnime ich na základ. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme likér, salko, pudingový prášok, vnútro vanilkového struku, práškový cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravenú plnku opatrne nalejeme na broskyne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Po 15 minútach teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. Upečený cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a med alebo sirup. Varíme na miernom ohni. Keď hmota vrie, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a zmiešame s tvarohom. Šľahačkovú hmotu spolu s broskyňovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovú vrstvu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vanilkový cheesecake s broskvemi.
KOMENTÁRE K RECEPTU