Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky

Recept Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svetlé cesto z klasickej bielej pšeničnej hladkej múky, masla, práškového cukru, z vnútra vanilkového struku, žĺtkov, štipky soli a tmavé cesto zo špaldovej múky, s príchuťou škorice. Bez krému, takže piecť môžete v dostatočnom predstihu a vydrží vám až do Vianoc. Samozrejme, ak ich všetky na posedenie nezjete. Autor: Sladkosti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Svetlé cesto:

200 ghladká múka
100 gmaslo
50 gpráškový cukor
štipkasoľ
1 ksvnútro z vanilkového struku
2 ksžĺtok

Tmavé cesto:

150 gšpaldová múka
štipkasoľ
1/2 lyžičkymletá škorica
75 gmaslo
40 gpráškový cukor
1 lyžicakakao
1 ksžĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na svetlé cesto vypracujeme guličku, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. To isté urobíme aj s tmavým cestom.
  2. Cestá z chladničky vyberieme, rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm, vykrojíme mesiačiky a ukladáme na papierom vyložený plech. Na svetlý nechtík položíme tmavý, o trošku menší.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 10 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Môj blog: Sladkosti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť