NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky
Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky
Recept Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Sladkosti.net Sladkosti.net    ·   12.10.2020

Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky

Svetlé cesto z klasickej bielej pšeničnej hladkej múky, masla, práškového cukru, z vnútra vanilkového struku, žĺtkov, štipky soli a tmavé cesto zo špaldovej múky, s príchuťou škorice. Bez krému, takže piecť môžete v dostatočnom predstihu a vydrží vám až do Vianoc. Samozrejme, ak ich všetky na posedenie nezjete. Autor: Sladkosti

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Svetlé cesto:

200 g
hladká múka
100 g
maslo
50 g
práškový cukor
štipka
soľ
1 ks
vnútro z vanilkového struku
2 ks
žĺtok

Tmavé cesto:

150 g
špaldová múka
štipka
soľ
1/2 lyžičky
mletá škorica
75 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 lyžica
kakao
1 ks
žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na svetlé cesto vypracujeme guličku, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. To isté urobíme aj s tmavým cestom.
  2. Cestá z chladničky vyberieme, rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm, vykrojíme mesiačiky a ukladáme na papierom vyložený plech. Na svetlý nechtík položíme tmavý, o trošku menší.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 10 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Môj blog: Sladkosti

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár