Vanilkové slimáky so škoricou

Recept Vanilkové slimáky so škoricou

Pridal: NajLucka, 13.2.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohové cesto a vanilková plnka s chuťou škorice. Bez kysnutia, chutné a nadýchané.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 13.2.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

250 gtvaroh
6 lyžícmlieko
1 ksvajce
80 golej
100 gkryštálový cukor
štipkasoľ
400 gpolohrubá múka
1,5 ba.prášok do pečiva

Plnka:

2 bal.vanilkový puding
700 mlmlieko
1 lyžičkaškorice
podľa chuticukor

Poleva:

3 lyžicepráškový cukor
1 lyžicarum
1 lyžicamlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor podľa chuti a 1 lyžičku škorice. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť.
  2. Tvaroh v miske zmiešame s mliekom vajíčkom, olejom, cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Potrieme ho vanilkovým pudingom a zrolujeme. Nakrájame na plátky široké cca 2 cm a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 - 20 minút (teplovzduch).
  4. Upečené polejeme pripravenou polevou z práškového cukru, mlieka a rumu. Dobrú chuť!

Zdroj: Ichkoche

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť