Vanilkové slimáky so škoricou
Tvarohové cesto a vanilková plnka s chuťou škorice. Bez kysnutia, chutné a nadýchané.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
250 gtvaroh
6 lyžícmlieko
1 ksvajce
80 golej
100 gkryštálový cukor
štipkasoľ
400 gpolohrubá múka
1,5 ba.prášok do pečiva
Plnka:
2 bal.vanilkový puding
700 mlmlieko
1 lyžičkaškorice
podľa chuticukor
Poleva:
3 lyžicepráškový cukor
1 lyžicarum
1 lyžicamlieko
- Vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor podľa chuti a 1 lyžičku škorice. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť.
- Tvaroh v miske zmiešame s mliekom vajíčkom, olejom, cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Potrieme ho vanilkovým pudingom a zrolujeme. Nakrájame na plátky široké cca 2 cm a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 - 20 minút (teplovzduch).
Zdroj: Ichkoche
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vanilkové šneky se skořicí.
KOMENTÁRE K RECEPTU