Valentínska jahodová tortička

Recept Valentínska jahodová tortička
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravte si aj vy túto krémovú tortičku na blížiaci sa Valentín. Veď čo môže byť viac ako s láskou upečený koláčik.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
3 lyžicehladká múka
3 lyžicekokosový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

500 mlmlieko
1 ksjahodový puding
2 lyžicecukor
50 gmaslo

Toping

200 mlšľahačková smotana
2 lyžicemalinový džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a vylejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10-15 minút.
  2. Krém si pripravíme tak,že z pudingového prášku, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo.
  3. Vychladnutý korpus natrieme tenkou vrstvou džemu. Navrstvíme pripravený krém a navrch dáme vyšľahanú smotanu, dochutenú malinovým džemom. Necháme stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
3.3.2022, skatulkavkuchyni (autor) odpovedať00

Je to do menšej formy. Priemer cca 20 cm.

Jakou velikost formy jste použila? 😁Rozhodně vyzkouším, vypadá jednoduše ale hlavně chutně👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť