Valašský mesiačik

Recept Valašský mesiačik
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento druh vianočného pečiva milujú moje deti. Nielen, že vyzerajú krásne, ale ešte lepšie chutia. Ak máte radi chuť mandlí, odporúčam Vám na tieto sviatky upiecť tento druh pečivka. Robila som aj domáci marcipán, pridala som aj arómu a musím povedať, že mi chutil oveľa viac ako ten kupovaný. Pri vaľkaní som si stále kúsok odrezala a zjedla a nakoniec mi zostalo pár kúskov bez marcipánu :) Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

210 ghladká múka
70 gpráškový cukor
140 gtuk
20 gkakao
40 gmleté mandle

Marcipán:

200 gpráškový cukor
200 gsušené mlieko
1 lyžičkamandľová aróma
1 lyžicaolej
3-4 lyžicestudená voda (podľa potreby i viac)
na zlepeniemarmeláda
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme mesiačiky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  3. Pečieme klasika na 180 stupňov dozlatista. Sledujeme a vyberáme.
  4. Pripravíme si marcipán a vykrojíme z neho rovnaké mesiačiky.
  5. Upečený nechtík potrieme marmeládou a prilepíme nechtík z marcipánu. Nakoniec pofŕkame čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť