Valašský mesiačik

Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento druh vianočného pečiva milujú moje deti. Nielen, že vyzerajú krásne, ale ešte lepšie chutia. Ak máte radi chuť mandlí, odporúčam Vám na tieto sviatky upiecť tento druh pečivka. Robila som aj domáci marcipán, pridala som aj arómu a musím povedať, že mi chutil oveľa viac ako ten kupovaný. Pri vaľkaní som si stále kúsok odrezala a zjedla a nakoniec mi zostalo pár kúskov bez marcipánu :) Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
210 ghladká múka
70 gpráškový cukor
140 gtuk
20 gkakao
40 gmleté mandle
Marcipán:
200 gpráškový cukor
200 gsušené mlieko
1 lyžičkamandľová aróma
1 lyžicaolej
3-4 lyžicestudená voda (podľa potreby i viac)
na zlepeniemarmeláda
na ozdobučokoláda
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
- Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme mesiačiky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- Pečieme klasika na 180 stupňov dozlatista. Sledujeme a vyberáme.
- Pripravíme si marcipán a vykrojíme z neho rovnaké mesiačiky.
- Upečený nechtík potrieme marmeládou a prilepíme nechtík z marcipánu. Nakoniec pofŕkame čokoládou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Valašský měsíček.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachtliche Mandel-Monde an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Marcipános-mandulás félholdak.
KOMENTÁRE K RECEPTU