NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Valašský mesiačik
Valašský mesiačik
Recept Valašský mesiačik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Valašský mesiačik

Tento druh vianočného pečiva milujú moje deti. Nielen, že vyzerajú krásne, ale ešte lepšie chutia. Ak máte radi chuť mandlí, odporúčam Vám na tieto sviatky upiecť tento druh pečivka. Robila som aj domáci marcipán, pridala som aj arómu a musím povedať, že mi chutil oveľa viac ako ten kupovaný. Pri vaľkaní som si stále kúsok odrezala a zjedla a nakoniec mi zostalo pár kúskov bez marcipánu :) Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

210 g
hladká múka
70 g
práškový cukor
140 g
tuk
20 g
kakao
40 g
mleté mandle

Marcipán:

200 g
práškový cukor
200 g
sušené mlieko
1 lyžička
mandľová aróma
1 lyžica
olej
3-4 lyžice
studená voda (podľa potreby i viac)
na zlepenie
marmeláda
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme mesiačiky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  3. Pečieme klasika na 180 stupňov dozlatista. Sledujeme a vyberáme.
  4. Pripravíme si marcipán a vykrojíme z neho rovnaké mesiačiky.
  5. Upečený nechtík potrieme marmeládou a prilepíme nechtík z marcipánu. Nakoniec pofŕkame čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár