Vajíčková tlačenka - krok za krokom

Recept Vajíčková tlačenka - krok za krokom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Studená lahôdka. Trochu náročnejšia príprava, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: IvanK

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

7 ksvajce
1 hrnčekkyslá sterilizovaná uhorka
1 konzervahrášok s mrkvou
1 hrnčeksterilizovaná kapia
1 bal.želatína
1 hrnčektatárska omáčka
2 kockyzeleninový bujón
20 dkgdusená šunka
1 lyžicaocot
štipkakorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si suroviny a môžeme začať pracovať.
  2. Uvaríme vajcia a po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, šunku nakrájame na rezance, kapiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok a premiešame.
  3. Pridáme nadrobno nakrájané uvarené vajíčka a zľahka premiešame.
  4. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať pokojne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.
  5. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku korenia, podľa chuti ocot.
  6. Zahrejeme na 40-50° C a počkáme, kým sa rozpustí želatína.
  7. Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky. Metličkou dôkladne rozmiešame. 
  8. Pripravenou hmotou zalejeme zeleninu a zľahka premiešame.
  9. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Pokiaľ forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vyložíme ju mikroténovým sáčkom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
31.10.2020, Ilca001 odpovedať00

prosím jak dlouho nechat v lednici?

2.11.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

nejlépe z večera do rána :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť