NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Jednoduchá a rýchla roláda. Sladká maškrta pre návštevu, ktorú zvládnu aj začiatočníci v pečení.
Jednoduchá a rýchla roláda. Sladká maškrta pre návštevu, ktorú zvládnu aj začiatočníci v pečení.
Recept Jednoduchá a rýchla roláda. Sladká maškrta pre návštevu, ktorú zvládnu aj začiatočníci v pečení.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   25.10.2023

Jednoduchá a rýchla roláda. Sladká maškrta pre návštevu, ktorú zvládnu aj začiatočníci v pečení.

Predstavujeme vám recept na roládu, ktorý je taký jednoduchý, že sa do neho môžu pustiť aj tí, ktorí sú ešte len na začiatku svojej kariéry na pečenie. Tento dezert nielen, že bude krásne vyzerať na vašom stole, ale taktiež zaručene poteší chuťové poháriky vašich návštev. Pripravte si s nami sladkú pochúťku, ktorá dokáže spríjemniť každé stretnutie s priateľmi či rodinou a urobiť z obyčajného popoludnia malú slávnosť. Nečakaných hostí už nemusíte brať ako stres, ale ako príležitosť ukázať svoje kuchárske schopnosti s našou bezchybnou roládou.

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
4 lyžice
voda
120 g
kryštálový cukor
165 g
hladká múka

Krem:

350 ml
mlieko
110 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
40 g
zlatý klas/vanilkový puding
200 g
maslo
podľa chuti
kakao

Na ozdobu:

podľa chuti
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky dôkladne šľaháme s cukrom, kým zmes nezhustne a nevznikne pena. Do tejto peny potom vmiešame štyri lyžice vody. Nakoniec opatrne, striedavo a vareškou vmiešame sneh, ktorý sme predtým vyšľahali z bielkov a pridáme aj hladkú múku.
  2. Rozotreté cesto nalejeme na papier na pečenie a starostlivo rozprestrieme do rovnomernej a tenkej vrstvy.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme približne 10 minút. Akonáhle je cesto upečené, zrolujeme ho spoločne s papierom na pečenie do čistej utierky a necháme vychladnúť.
  4. Z mlieka, cukru, vanilky a pudingového prášku Zlatý klas pripravíme hustý puding. Po uvarení ho odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Počas ochladzovania ho občas prešľaháme, aby sme zabránili tvorbe povrchovej kôrky.
  5. Do pudingu, ktorý sme nechali vychladnúť, postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Potom, čo je maslo dôkladne začlenené, do hotového krému vmiešame kakao, aby získal lahodnú čokoládovú chuť.
  6. Plát cesta rovnomerne potrieme pripraveným kakaovým krémom a starostlivo ho zarolujeme. Necháme roládu stuhnúť a až potom ju polejeme rozpustenou čokoládou. Nakoniec roládu nakrájame na jednotlivé rezy a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár