Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky krátko vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a šľaháme do peny. Pridáme olej, kakao a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame do tmavého základu cesta, ale už len vareškou.
Cesto vylejeme na papierom vystlaný stredne veľký plech a pečieme v rúre asi 20 - 30 minút na 180 stupňoch. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
Jogurt zmiešame s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou, pridáme rum. V inej nádobe vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.
Šľahačku pridáme do zmesi jogurtu a kyslej smotany a zamiešame vareškou.
Krém rovnomerne navrstvíme na cesto, posypeme bohato čokoládou a dáme schladiť minimálne na 4 - 6 hodín.% 6