Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany

Recept Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický tvarohový koláč, pri pečení ktorého nepotrebujete žiadnu váhu. Postačí Vám hrnček s objemom 250 ml. Poleva je z čokolády a kyslej smotany, je vynikajúci. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekaolej
2 hrnčekyhladká múka
1 bal.prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
1 hrnčekmlieko
2 lyžicekakao
na potretie cestamarmeláda

Krém:

300 mlvoda
2 bal.vanilkový puding
4 lyžicekryštálový cukor
2 bal.jemný tvaroh
troškukakao
troškurum
250 gmaslo
podľa chutipráškový cukor

Poleva:

1 ksčokoláda na varenie
2 bal.kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko. Následne už len vareškou zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta nalejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom a do druhej polovice zamiešame aj kakao. Navrstvíme cik cak na svetlé cesto a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
  2. Vodu osladíme cukrom, pridáme pudingové prášky a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého, ale ešte teplého pudingu zašľaháme tvaroh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do peny, postupne pridáme vanilkový puding s tvarohom a vyšľaháme nadýchaný krém.
  3. Polovicu nanesieme na cesto potreté marmeládou, druhú časť zafarbíme kakaom. Na svetlý krém nanesieme kakaový a pekne uhladíme.
  4. Na tmavý krém nanesieme polevu z čokolády a kyslej smotany (do roztopenej čokolády zamiešame smotanu). Urobíme vzory vidličkou a odložíme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť