NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany
Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany
Recept Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany
Triniti Triniti    ·   11.2.2021

Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka s polevou z kyslej smotany

Fantastický tvarohový koláč, pri pečení ktorého nepotrebujete žiadnu váhu. Postačí Vám hrnček s objemom 250 ml. Poleva je z čokolády a kyslej smotany, je vynikajúci. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
2 hrnčeky
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
1 hrnček
mlieko
2 lyžice
kakao
na potretie cesta
marmeláda

Krém:

300 ml
voda
2 bal.
vanilkový puding
4 lyžice
kryštálový cukor
2 bal.
jemný tvaroh
trošku
kakao
trošku
rum
250 g
maslo
podľa chuti
práškový cukor

Poleva:

1 ks
čokoláda na varenie
2 bal.
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko. Následne už len vareškou zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta nalejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom a do druhej polovice zamiešame aj kakao. Navrstvíme cik cak na svetlé cesto a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
  2. Vodu osladíme cukrom, pridáme pudingové prášky a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého, ale ešte teplého pudingu zašľaháme tvaroh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do peny, postupne pridáme vanilkový puding s tvarohom a vyšľaháme nadýchaný krém.
  3. Polovicu nanesieme na cesto potreté marmeládou, druhú časť zafarbíme kakaom. Na svetlý krém nanesieme kakaový a pekne uhladíme.
  4. Na tmavý krém nanesieme polevu z čokolády a kyslej smotany (do roztopenej čokolády zamiešame smotanu). Urobíme vzory vidličkou a odložíme do chladničky stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár