Úžasná TIRAMISU bábovka

Recept Úžasná TIRAMISU bábovka

Pridal: Triniti, 3.2.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kefírová, smotanová, Pudingová, piškótová alebo ovocná bábovka je už taká klasika, ktorú každý pozná. Ja som objavila recept na tiramisu bábovku a musela som vyskúšať. Piekla som ju prvýkrát a určite nie naposledy. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 3.2.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajcia
200 gkryštálový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
50 mlolej
280 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
20 gkakao
2 lyžičkyNescafé
2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kávu rozpustíme v troške horúcej vody a necháme vychladnúť.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, postupne pridávame /tenkým prúdom prilievame/ olej a smotanu na šľahanie. Na záver už len metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. 1/3 cesta oddelíme a primiešame preosiate kakao, rum a vychladnutú kávu.
  4. Pripravíme formu, poriadne ju vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme strúhankou alebo hrubou múkou. Nalejeme svetlé cesto a následne tmavé.
  5. Takto pripravené cesto v bábovkovej forme dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť