Utajená krkovička (tajomstvo pre chlapov)

Pridal: rebeka, 2.3.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pre chlapov ideálne jedlo. Krkovička, kotleta alebo iné mäsko podľa chuti je vítané. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 2.3.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
4 plátky s výškou 1cmbravčová krkovička bez kosti
100 gšabatecká slanina
2 kscibuľa
1 kelímoksmotana na šľahanie
8 kszemiaky
1 lyžicamasť
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutirasca
- Nenaklepané mäso okoreníme, osolíme a na rozpálenej masti necháme z oboch strán zatiahnuť.
- Očistené zemiaky nakrájame na pol cm kolieska a papierovej utierke vysušíme.
- Očistenú cibuľu pokrájame na céčka. Na orestované mäso naukladáme cibuľu (polku cibule na porciu), plátky slaniny a zemiaky (na porciu dve zemiaky).
- Zalejeme šľahačkou, zemiaky osolíme a posypeme rascou. Priklopené vložíme do rúry (200st) a zapekáme cca 40 minút. Potom oklopíme, teplotu rúry znížime na 170 st. a dopekáme ďalších cca 20 minút.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Utajená krkovice (tajemství pro chlapy).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ukryta karkówka (tajemnica dla facetów).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Versteckter Schweinenacken (ein Geheimnis für Männer) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Titkos” sertéstarja.
KOMENTÁRE K RECEPTU