Uhorková limonáda

Recept Uhorková limonáda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste skúšali uhorkovú limonádu? Ja som sa na prvýkrát veľmi bála rozmixovanej uhorky, ktorú dávate do limonády, ale na záver som bola milo prekvapená z osviežujúcej chute. Limonády robievam veľmi často práve v horúcich letných dňoch, kedy naše telo potrebuje dostatok tekutín. Odborníci hovoria, že v horúcich letných dňoch netreba piť extrémne veľa ľadovej vody, pretože takáto voda telo schladí okamžite a na veľmi krátku dobu a zároveň je to pre telo veľký šok, preto robievam limonády bez ľadu. Kto chce, môže pridať aj viac cukru alebo medu, prípadne plátky citróna. Autor: Morjana

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Uhorková limonáda:

1,5 lperlivá (prípadne i neperlivá) voda
1 ksšalátová uhorka
2 lyžicemed alebo trstinový cukor
2 kslimetka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Šalátovú uhorku ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, vložíme do zhruba 1-litrovej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom do konzistencie riedšieho pyré.
  2. Pridáme približne 0,5 litra vody (perlivej či neperlivej) a necháme vylúhovať 10 - 15 minút v chladničke.
  3. Vylúhovanú uhorkovú zmes prelejeme cez sitko do džbánu, vytlačíme šťavu z dvoch limetiek a osladíme podľa chuti medom alebo trstinovým cukrom.
  4. Dolejeme vodou a veľmi dobre limonádu premiešame, aby mala vyváženú chuť.
  5. Pridáme kocky ľadu, ktorými rozhodne nešetríme a pripravený nápoj necháme vychladnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť