NajRecept.sk Polievky Husté polievky Fazuľová polievka Údená hŕstková polievka
Údená hŕstková polievka
Recept Údená hŕstková polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   5.1.2021

Údená hŕstková polievka

Tip na nedeľnú polievku, ak vás už klasický vývar omrzel.

Suroviny
300 g
údené mäso
hrnček
strukovinová zmes (cícer, červená fazuľa, krúpy, bielej fazule, žltý a zelený hrach)
1 ks
mrkva
1/4
zeler
1 ks
petržlen
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
5 ks
zemiak
soľ
korenie
nové korenie
bobkový list
majoránka

Zápražka:

maslo
múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si vopred namočíme strukoviny. Mäso uvaríme.
  2. Druhý deň si pripravíme panvicu a na oleji orestujeme cibuľku a pridáme nakrájanú zeleninu na kocky. Orestujeme do zlatista.
  3. Pridáme strukoviny a zalejeme vývarom z údeného mäsa. Pridáme korenie a varíme do mäkka.
  4. Ku koncu pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Nakoniec zahustíme zápražkou z masla a múky.
  5. Dochutíme soľou, korením, cesnakom a majoránom.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár