NajRecept.sk Pomazánky Tzatziky Tzatziky ako príloha alebo chutná večera
Tzatziky ako príloha alebo chutná večera
Recept Tzatziky ako príloha alebo chutná večera
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   16.10.2020

Tzatziky ako príloha alebo chutná večera

Niekedy tento šalát pripravujem na večeru, k tomu kúsok čerstvého chrumkavého chleba (ten niekedy tiež zvyknem piecť doma z tradičného kvásku) a je to taká delikatesa, že mi nič iné k tomu šalátu nechýba. Niekedy však šalátik podávam ako prílohu k hlavnému jedlu, hlavne ku kuraciemu mäsu. Nezabudnite, že do pravého tzatziky šalátu nepatrí nízkotučný jogurt, ale pravý hustý grécky jogurt. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
hustý biely jogurt (ideálne gréckeho typu)
2 ks
šalátová uhorka
2 strúčiky
cesnak
1 lyžica
citrónová šťava
2 lyžičky
ocot
3 lyžice
olivový olej
1/2 lyžičky
biele korenie
pár vetvičiek
čerstvý kôpor
podľa potreby
soľ
1 lyžička
korenie na tzatziky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uhorky olúpeme, zbavíme jadier, trochu osolíme a necháme cca 20 min. "vypotiť". Prebytočnú vodu zlejeme a ešte uhorky vytlačíme.
  2. Do jogurtu dáme olej, roztlačený cesnak, nasekaný kôpor, všetko korenie a premiešame. Potom pridáme do uhoriek a podľa potreby dochutíme.
  3. Dáme vychladiť a podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár