Tzatziky ako príloha alebo chutná večera
Niekedy tento šalát pripravujem na večeru, k tomu kúsok čerstvého chrumkavého chleba (ten niekedy tiež zvyknem piecť doma z tradičného kvásku) a je to taká delikatesa, že mi nič iné k tomu šalátu nechýba. Niekedy však šalátik podávam ako prílohu k hlavnému jedlu, hlavne ku kuraciemu mäsu. Nezabudnite, že do pravého tzatziky šalátu nepatrí nízkotučný jogurt, ale pravý hustý grécky jogurt. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 ghustý biely jogurt (ideálne gréckeho typu)
2 ksšalátová uhorka
2 strúčikycesnak
1 lyžicacitrónová šťava
2 lyžičkyocot
3 lyžiceolivový olej
1/2 lyžičkybiele korenie
pár vetvičiekčerstvý kôpor
podľa potrebysoľ
1 lyžičkakorenie na tzatziky
- Uhorky olúpeme, zbavíme jadier, trochu osolíme a necháme cca 20 min. "vypotiť". Prebytočnú vodu zlejeme a ešte uhorky vytlačíme.
- Do jogurtu dáme olej, roztlačený cesnak, nasekaný kôpor, všetko korenie a premiešame. Potom pridáme do uhoriek a podľa potreby dochutíme.
- Dáme vychladiť a podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tzatziky jako příloha nebo chutná večeře.
KOMENTÁRE K RECEPTU