Tvarohový nastrihaný závin

Pridal: Petra H, 30.3.2021
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tvarohový nastrihaný závin. Cesto jemné ako pavučinka. Náplň môžete zvoliť podľa seba - orechovú, čokoládovú, ... Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 30.3.2021
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
2 lyžičkysušené droždie
60 mlvlažná voda
350 ghladká múka
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
80 gmaslo
125 gteplé mlieko
2 ksžĺtok
Náplň:
200 gtvaroh
3 lyžice (ploché lyžice)hladká múka
1 ksvajce
podľa chutisoľ
- Sušené droždie rozpustíme vo vlažnej vode spolu s 2 lyžicami kr. cukru.
- V druhej miske preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, na kocky nakrájané studené maslo, žĺtky a teplé mlieko. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Najlepšie je však cesto urobiť večer, na celú noc ho odložiť do chladničky a na druhý deň s ním pracovať.
- Cesto vyberieme z fólie, jemne ho posypeme múkou a na pracovnej doske ho rozvaľkáme na tenký plát hrubý cca 3 mm.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový nastříhaný závin.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Twarogowy strudel.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Vagdosott túrós kalács.
KOMENTÁRE K RECEPTU