NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Tvarohový nastrihaný závin
Tvarohový nastrihaný závin
Recept Tvarohový nastrihaný závin
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   30.3.2021

Tvarohový nastrihaný závin

Tvarohový nastrihaný závin. Cesto jemné ako pavučinka. Náplň môžete zvoliť podľa seba - orechovú, čokoládovú, ... Autor: Petra

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 lyžičky
sušené droždie
60 ml
vlažná voda
350 g
hladká múka
2 lyžice
kryštálový cukor
1/2 lyžičky
soľ
80 g
maslo
125 g
teplé mlieko
2 ks
žĺtok

Náplň:

200 g
tvaroh
3 lyžice (ploché lyžice)
hladká múka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušené droždie rozpustíme vo vlažnej vode spolu s 2 lyžicami kr. cukru.
  2. V druhej miske preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, na kocky nakrájané studené maslo, žĺtky a teplé mlieko. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Najlepšie je však cesto urobiť večer, na celú noc ho odložiť do chladničky a na druhý deň s ním pracovať.
  3. Cesto vyberieme z fólie, jemne ho posypeme múkou a na pracovnej doske ho rozvaľkáme na tenký plát hrubý cca 3 mm.
  4. Cesto potrieme pripravenou plnkou - tvaroh alebo ricottu vymiešame s vajíčkom a múkou, pridáme soľ podľa chuti.
  5. Dlhšie kraja začneme rolovať smerom do stredu. Takto zrolované cesto preložíme na papierom vyložený plech a ostrými nožnicami nastriháme šikmé zárezy vo vzdialenosti 3,5 - 4 cm. Každý kúsok preložíme tak, aby bolo vidieť náplň.
  6. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár