Tvarohový nastrihaný závin

Recept Tvarohový nastrihaný závin

Pridal: Petra H, 30.3.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohový nastrihaný závin. Cesto jemné ako pavučinka. Náplň môžete zvoliť podľa seba - orechovú, čokoládovú, ... Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 30.3.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 lyžičkysušené droždie
60 mlvlažná voda
350 ghladká múka
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
80 gmaslo
125 gteplé mlieko
2 ksžĺtok

Náplň:

200 gtvaroh
3 lyžice (ploché lyžice)hladká múka
1 ksvajce
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušené droždie rozpustíme vo vlažnej vode spolu s 2 lyžicami kr. cukru.
  2. V druhej miske preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, na kocky nakrájané studené maslo, žĺtky a teplé mlieko. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Najlepšie je však cesto urobiť večer, na celú noc ho odložiť do chladničky a na druhý deň s ním pracovať.
  3. Cesto vyberieme z fólie, jemne ho posypeme múkou a na pracovnej doske ho rozvaľkáme na tenký plát hrubý cca 3 mm.
  4. Cesto potrieme pripravenou plnkou - tvaroh alebo ricottu vymiešame s vajíčkom a múkou, pridáme soľ podľa chuti.
  5. Dlhšie kraja začneme rolovať smerom do stredu. Takto zrolované cesto preložíme na papierom vyložený plech a ostrými nožnicami nastriháme šikmé zárezy vo vzdialenosti 3,5 - 4 cm. Každý kúsok preložíme tak, aby bolo vidieť náplň.
  6. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť