Tvarohový krémeš

Recept Tvarohový krémeš

Pridal: Janaha, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moja mamina si priniesla tento recept z práce od kolegyne pred viac ako 25 rokmi a odvtedy ho v našej rodine pečieme ... ak ho náhodou ešte nepoznáte, vyskúšajte, je výborný ... Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

Pridal: Janaha, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Základ:

500 glístkové cesto

Tvarohová plnka:

500 gjemný tvaroh
6 ksžĺtok
500 mlmlieko
3 bal. (3x37g)Zlatý klas
100 mlolej
podľa chutipráškový cukor

Bielkový sneh:

6 ksbielok
6 lyžíc (kopcovité lyžice)práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na jemne vymastený plech s vyššími okrajmi (40x29cm vysoký 4cm). Snažím sa cesto rozvaľkať tak, aby bolo po bokoch trochu vyhrnuté nahor (aspoň 1 - 2cm). Urobíme niečo ako vaničku pre tvarohovú plnku. Všetky suroviny na náplň vyšľaháme (je to veľmi riedke) a nalejeme na cesto.
  2. Pečieme na 200 ° asi 20-25 minút, kým kraje lístkového cesta, ktoré prečnievajú, nezačnú ružovieť (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou).
  3. Kým sa koláč pečie, vyšľahne si tuhý sneh z bielkov, po lyžiciach pridávam cukor a dobre vyšľaháme.
  4. Potom vyberieme koláč z rúry, opatrne natrieme sneh a dáme ešte zapiecť do svetlohneda (dokopy som ho piekla asi 30 - 35min). Krája sa až úplne vychladne, najlepší je z chladničky.
  5. Lístkové cesto v tomto dezerte slúži len ako podklad pod tvarohovú plnku, takže nečakajte, že bude pekne nalístkované. Ak použijete plnotučný tvaroh, olej môžete vynechať, viackrát som ho už robila bez oleja.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť