Tvarohový krémeš
Moja mamina si priniesla tento recept z práce od kolegyne pred viac ako 25 rokmi a odvtedy ho v našej rodine pečieme ... ak ho náhodou ešte nepoznáte, vyskúšajte, je výborný ... Autor: Janaha
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Základ:
500 glístkové cesto
Tvarohová plnka:
500 gjemný tvaroh
6 ksžĺtok
500 mlmlieko
3 bal. (3x37g)Zlatý klas
100 mlolej
podľa chutipráškový cukor
Bielkový sneh:
6 ksbielok
6 lyžíc (kopcovité lyžice)práškový cukor
- Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na jemne vymastený plech s vyššími okrajmi (40x29cm vysoký 4cm). Snažím sa cesto rozvaľkať tak, aby bolo po bokoch trochu vyhrnuté nahor (aspoň 1 - 2cm). Urobíme niečo ako vaničku pre tvarohovú plnku. Všetky suroviny na náplň vyšľaháme (je to veľmi riedke) a nalejeme na cesto.
- Pečieme na 200 ° asi 20-25 minút, kým kraje lístkového cesta, ktoré prečnievajú, nezačnú ružovieť (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou).
- Kým sa koláč pečie, vyšľahne si tuhý sneh z bielkov, po lyžiciach pridávam cukor a dobre vyšľaháme.
- Potom vyberieme koláč z rúry, opatrne natrieme sneh a dáme ešte zapiecť do svetlohneda (dokopy som ho piekla asi 30 - 35min). Krája sa až úplne vychladne, najlepší je z chladničky.
- Lístkové cesto v tomto dezerte slúži len ako podklad pod tvarohovú plnku, takže nečakajte, že bude pekne nalístkované. Ak použijete plnotučný tvaroh, olej môžete vynechať, viackrát som ho už robila bez oleja.
Môj blog: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový krémeš.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Cremeschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós krémes.
KOMENTÁRE K RECEPTU