NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláčik s rebarborou
Tvarohový koláčik s rebarborou
Recept Tvarohový koláčik s rebarborou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.9.2020

Tvarohový koláčik s rebarborou

Koláčik je výborný aj s rebarborou, mám ju v záhrade, tak je škoda ju nevyužiť. Ak ste už ochutnali rebarboru, tak viete, že má jemne kyslú chuť, takže koláčik vôbec nie je presladený. Pokiaľ máte záhradu, určite si vysaďte túto skvelú surovinu, ktorú teraz majú v obľube šéfkuchári dávať do každého dezertu. Je veľmi populárna a mne i veľmi chutí. Určite vyskúšajte. Samozrejme, ak nemáte rebarboru, pokojne ju vynechajte, je to klasický recept na základný tvarohový koláčik. Autor: Blažena

Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
250 g
Hera
1 bal.
prášok do pečiva
3 ks
vajce
2 lyžice
kakao

Tvarohová plnka:

750 g
jemný hrudkovitý tvaroh
3 ks
vajce
9 lyžíc
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
Zlatý klas
podľa chuti
citrónová kôra
500 g
rebarbora
podľa chuti
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme. Pridáme zmäknutú Heru, cukor, vajcia, kakao a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme odstáť. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Plnka: v nádobe zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtky, zlatý klas, citrónovú kôru a sneh z bielkov.
  3. Rebarboru ošúpeme, pokrájame, trochu posypeme cukrom a necháme odstáť. Pustí šťavu, ktorú zlejeme a rebarboru uložíme na tvarohovú plnku.
  4. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na vymastený a pomúčený plech. Rozmer 30x40 cm s vyššími bokmi. Natrieme tvarohovú náplň, poukladáme rebarboru a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou cesta. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180° C, 40 minút. Údaje sú orientačné.
  5. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár