Tvarohový koláčik s rebarborou

Recept Tvarohový koláčik s rebarborou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláčik je výborný aj s rebarborou, mám ju v záhrade, tak je škoda ju nevyužiť. Ak ste už ochutnali rebarboru, tak viete, že má jemne kyslú chuť, takže koláčik vôbec nie je presladený. Pokiaľ máte záhradu, určite si vysaďte túto skvelú surovinu, ktorú teraz majú v obľube šéfkuchári dávať do každého dezertu. Je veľmi populárna a mne i veľmi chutí. Určite vyskúšajte. Samozrejme, ak nemáte rebarboru, pokojne ju vynechajte, je to klasický recept na základný tvarohový koláčik. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

600 ghladká múka
300 gpráškový cukor
250 gHera
1 bal.prášok do pečiva
3 ksvajce
2 lyžicekakao

Tvarohová plnka:

750 gjemný hrudkovitý tvaroh
3 ksvajce
9 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicaZlatý klas
podľa chuticitrónová kôra
500 grebarbora
podľa chutiškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme. Pridáme zmäknutú Heru, cukor, vajcia, kakao a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme odstáť. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Plnka: v nádobe zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtky, zlatý klas, citrónovú kôru a sneh z bielkov.
  3. Rebarboru ošúpeme, pokrájame, trochu posypeme cukrom a necháme odstáť. Pustí šťavu, ktorú zlejeme a rebarboru uložíme na tvarohovú plnku.
  4. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na vymastený a pomúčený plech. Rozmer 30x40 cm s vyššími bokmi. Natrieme tvarohovú náplň, poukladáme rebarboru a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou cesta. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180° C, 40 minút. Údaje sú orientačné.
  5. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť