Tvarohový koláčik s ovocným želé

Recept Tvarohový koláčik s ovocným želé

Pridal: Karambola, 21.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Tvarohový koláč

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept, ktorý máte pripravený do jednej hodinky. Ak máte doma jemný tvaroh, odporúčam vám vyskúšať. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení, takže žiadny stres. Aj keď by sa vám želé nepodarilo vyliať na koláčik rovnomerne, na chuti to vôbec nebude poznať. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 21.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Tvarohový koláč

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
4 lyžicepolohrubá múka
1/4 bal.prášok do pečiva

Krém:

500 gjemný tvaroh
300 mlvoda
1 bal.Zlatý klas
podľa chutikryštálový cukor

Želé:

1 kszrelé mango
2 ksmandarínka
1 bal.číre želé Dr. Oetker
podľa chutikryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Ak máme tuhú penu, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne prešľaháme. Vypneme mixér, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a už len vareškou premiešame.
  2. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Sledujeme.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme krém. Vo vode alebo mlieku uvaríme puding, osladíme cukrom podľa chuti a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme tvaroh, premiešame a navrstvíme na vychladnuté cesto. Pekne uhladíme a odložíme na chvíľu do mrazničky (ja som nemala čas, tak preto som zvolila mrazničku, ak máte, postačí aj na 2 hodinky do chladničky).
  4. Rozmixujeme zrelé mango, pridáme šťavu z dvoch väčších mandarínok, ochutíme cukrom a dáme na oheň ohriať. Pridáme celý balík želé a privedieme do varu. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
  5. Koláč vyberieme z mrazničky alebo chladničky, pripravíme si lyžicu, ktorú otočíme druhou stranou a na vypuklú časť lyžice opatrne pomaly lejeme želé (snažíme sa rovnomerne po celom koláči). Takto sa vám neurobia hrbole na koláči. Necháme stuhnúť a krájame ostrým nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť