Tvarohový koláč s čučoriedkami

Recept Tvarohový koláč s čučoriedkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nemohla som sa rozhodnúť, či na víkend upiecť niečo s tvarohom, na ktorý som mala chuť, alebo zúžitkovať čučoriedky, ktoré mi zaberali miesto v mrazničke. Nakoniec som to vyriešila :) použila som tvaroh aj čučoriedky a výsledkom je tento vynikajúci koláč.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Krehké cesto:

100 ghladká múka
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
60 gstudené maslo
1 ks (oddelene)vajce

Tvarohová naplň:

500 gtvaroh
250 g (môžete byť aj mascarpone alebo ricotta)čerstvý syr
130 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.vanilkový puding
2 ksvajce
200-250 gmrazené čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Koláč je pomerne vysoký, preto je lepšie piecť v tortovej forme, najlepšie s odnímateľným dnom. Recept je pre formu s priemerom 23 cm.
  2. Rúru predhrejte na 180 stupňov, tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie.
    Preosiatu múku premiešajte s cukrom a práškom do pečiva. Pridajte na kúsky nakrájané studené maslo a pomocou mixéra alebo food procesora premixujte na posýpku. Potom pridajte ako prvý žĺtok a pokračujte v spracovaní. Ak sa cesto ešte drobí, pridajte časť bielka. Malo by Vám vzniknúť hladké a kompaktné cesto.
  3. Všetko môžete samozrejme spracovať aj ručne, najlepšie spočiatku vidličkou roztlačiť maslo, až potom rukami rýchlo dopracovať.
  4. Hotové cesto rozvaľkajte, najlepšie to ide medzi dvoma fóliami a vložte do pripravenej formy. Cesto tvorí len dno, nie je potreba ho dvíhať do krajov.
  5. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút, až je pekne do zlatista.
  6. Tvaroh premixujte spoločne s čerstvým syrom do hladka, tak aby sa odstránili prípadné hrudky a zmes bola krásne jemná. S trochou trpezlivosti to ide aj tyčovým mixérom :) Pridajte vanilkový cukor a pudingový prášok, dobre premiešajte. Nakoniec vmiešajte po jednom vajcia. Podľa chuti môžete prisladiť.
    Zmes rozotrite na predpečený korpus, môžete hneď ako vytiahnete z rúry, a navrch rozložte mrazené čučoriedky.
  7. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút, potom teplotu znížte na 150 stupňov a dopekajte ešte asi 15-20 minút.
  8. Vyberte z rúry a nechajte vo forme vychladnúť. Koláč nie je nutné dávať do chladničky, stačí chladnejšia miestnosť. Pred servírovaním pocukrujte.

Zdroj: Víkendové pečení

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť