NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláč s bielkovou penou
Tvarohový koláč s bielkovou penou
Recept Tvarohový koláč s bielkovou penou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   21.4.2021

Tvarohový koláč s bielkovou penou

Vynikajúci tvarohový koláčik s bielkovou penou. Jeden z klasických koláčikov, ktorý pečiem v bežný deň, keď máme chuť na sladké. Mňam!

Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
175 g
kryštálový cukor
12 lyžíc
slnečnicový olej
145 g
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
3 lyžice
mlieko
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

4 ks
žĺtok
10 lyžíc
kryštálový cukor
1/2 bal.
vanilkový puding
500 g
tvaroh
3 lyžice
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
1/2 ks
citrónová šťava

Pena:

4 ks
bielkok
10 lyžíc
kryštálový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
50 g
horká čokoláda
1/2 lyžice
slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech o veľkosti 35 x 25 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a miešame do peny. Postupne pridávame olej a nakoniec aj múku, zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom.
  3. Pripravíme si krém. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme polovicu balenie pudingového prášku a vidličkou prelisovaný tvaroh. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorú sme si zmiešali s vanilkou a citrónovou kôrou. Pripravený krém si navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a dáme piecť na cca 20 minút.
  4. Kým sa nám pečie cesto s tvarohovým krémom, pripravíme si penu. Bielky si vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhú penu. Pena musí byť dostatočne tuhá - vyskúšame prevrátiť misku a keď nám hmota nepadá, je správne vyšľahaná.
  5. Penu navrstvíme na koláč a dáme dopiecť po dobu cca 10 - 15 minút pekne do zlata.
  6. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej. Ozdobíme vrch koláča. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár