Tvarohový cheesecake s broskyňami

Pridal: Petra H, 26.9.2020
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Broskyne, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aj keď som doteraz bola veľkým fanúšikom nepečených cheesecake, tak tento recept ma ohromil. Fantastický tvarohový krém a v kombinácii s broskyňami to je naozaj bomba. Jednoduchý, aj keď síce trošku náročnejší na suroviny, ale naozaj veľmi chutný. Skúste. Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 26.9.2020
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Broskyne, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Základ:
210 gsušienky
50 gmaslo
Tvarohový krém:
1 kgjemný tvaroh
3 ksvajce
400 gsalko
2 lyžicevaječný likér
1 bal.vanilkový puding
1 strukvanilka
1,5 lyžicepráškový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
broskyňa
Ďalej budeme potrebovať:
3 ksvajce
2 ksžĺtok
2 lyžicebroskyňový sirup (alebo med)
3 lyžicecitrónová šťava
6 lyžíckryštálový cukor
80 gmaslo
150 mlsmotana na šľahanie
100 gtvaroh
podľa chutibroskyňa
- Základ pripravíme úplne jednoduchým spôsobom. Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Ja dávam sušienkový základ aj na kraje, aby sa mi pri servírovaní lepšie krájalo, ale ako chcete - nemusíte.
- Pripravíme tvarohový krém. Jemný tvaroh vymiešame s cukrom, vnútrom vanilkového struku, vaječným likérom a vajíčkami do jednotnej hmoty. Na záver pridáme vanilkový pudingový prášok, citrónovú šťavu a salko. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienkový základ, na ktorý sme naskladali nakrájané broskyne.
- Takto pripravený cheesecake dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov po dobu 15 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 40 minút.
- Po upečení cheesecake vyberieme a necháme vo forme vychladnúť.
- Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka, žĺtky, sirup, citrónovú šťavu a kryštálový cukor. Varíme na miernom ohni do zhustnutia. Odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešaním maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a už len vareškou primiešame tvaroh. Zľahka obe hmoty spojíme a navrstvíme na vychladnutý cheesecake.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový cheesecake s broskvemi.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós sajttorta barackkal.
KOMENTÁRE K RECEPTU