NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Tvarohový cheesecake s broskyňami
Tvarohový cheesecake s broskyňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H    ·   26.9.2020

Tvarohový cheesecake s broskyňami

Aj keď som doteraz bola veľkým fanúšikom nepečených cheesecake, tak tento recept ma ohromil. Fantastický tvarohový krém a v kombinácii s broskyňami to je naozaj bomba. Jednoduchý, aj keď síce trošku náročnejší na suroviny, ale naozaj veľmi chutný. Skúste. Autor: Petra

45 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Základ:

210 g
sušienky
50 g
maslo

Tvarohový krém:

1 kg
jemný tvaroh
3 ks
vajce
400 g
salko
2 lyžice
vaječný likér
1 bal.
vanilkový puding
1 struk
vanilka
1,5 lyžice
práškový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
broskyňa

Ďalej budeme potrebovať:

3 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 lyžice
broskyňový sirup (alebo med)
3 lyžice
citrónová šťava
6 lyžíc
kryštálový cukor
80 g
maslo
150 ml
smotana na šľahanie
100 g
tvaroh
podľa chuti
broskyňa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Základ pripravíme úplne jednoduchým spôsobom. Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Ja dávam sušienkový základ aj na kraje, aby sa mi pri servírovaní lepšie krájalo, ale ako chcete - nemusíte.
  2. Pripravíme tvarohový krém. Jemný tvaroh vymiešame s cukrom, vnútrom vanilkového struku, vaječným likérom a vajíčkami do jednotnej hmoty. Na záver pridáme vanilkový pudingový prášok, citrónovú šťavu a salko. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienkový základ, na ktorý sme naskladali nakrájané broskyne.
  3. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov po dobu 15 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 40 minút.
  4. Po upečení cheesecake vyberieme a necháme vo forme vychladnúť.
  5. Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka, žĺtky, sirup, citrónovú šťavu a kryštálový cukor. Varíme na miernom ohni do zhustnutia. Odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešaním maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a už len vareškou primiešame tvaroh. Zľahka obe hmoty spojíme a navrstvíme na vychladnutý cheesecake.
  6. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme poriadne vychladiť.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov