Tvarohový cheesecake s broskyňami

Recept Tvarohový cheesecake s broskyňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj keď som doteraz bola veľkým fanúšikom nepečených cheesecake, tak tento recept ma ohromil. Fantastický tvarohový krém a v kombinácii s broskyňami to je naozaj bomba. Jednoduchý, aj keď síce trošku náročnejší na suroviny, ale naozaj veľmi chutný. Skúste. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

210 gsušienky
50 gmaslo

Tvarohový krém:

1 kgjemný tvaroh
3 ksvajce
400 gsalko
2 lyžicevaječný likér
1 bal.vanilkový puding
1 strukvanilka
1,5 lyžicepráškový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
broskyňa

Ďalej budeme potrebovať:

3 ksvajce
2 ksžĺtok
2 lyžicebroskyňový sirup (alebo med)
3 lyžicecitrónová šťava
6 lyžíckryštálový cukor
80 gmaslo
150 mlsmotana na šľahanie
100 gtvaroh
podľa chutibroskyňa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Základ pripravíme úplne jednoduchým spôsobom. Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Ja dávam sušienkový základ aj na kraje, aby sa mi pri servírovaní lepšie krájalo, ale ako chcete - nemusíte.
  2. Pripravíme tvarohový krém. Jemný tvaroh vymiešame s cukrom, vnútrom vanilkového struku, vaječným likérom a vajíčkami do jednotnej hmoty. Na záver pridáme vanilkový pudingový prášok, citrónovú šťavu a salko. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienkový základ, na ktorý sme naskladali nakrájané broskyne.
  3. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov po dobu 15 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 40 minút.
  4. Po upečení cheesecake vyberieme a necháme vo forme vychladnúť.
  5. Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka, žĺtky, sirup, citrónovú šťavu a kryštálový cukor. Varíme na miernom ohni do zhustnutia. Odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešaním maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a už len vareškou primiešame tvaroh. Zľahka obe hmoty spojíme a navrstvíme na vychladnutý cheesecake.
  6. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme poriadne vychladiť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť