Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)

Recept Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
FOTKA OD VÁS
Recept Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trochu som upratovala fotografie a narazila som na túto fit roládu, na ktorú som takmer zabudla. Je to taká zdravšia verzia tvarohovo- ovocnej rolády. Tvaroh a ovocie tvoria skvelú dvojku, takže určite si na tejto kombinácii skvele pochutnáte. Túto roládu som piekla už skôr, ale akosi nebol ani čas pridať to tu. Recept mám od mojej sestry, ktorá ju chválila a mne nedalo nevyskúšať. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS
Recept Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
3-4 lyžicemed
2 lyžicekokosový olej

Krém:

750 gmäkký tvaroh
3-4 lyžicemed
200 gdrobné ovocie
2 ksbanán
1 lyžičkavanilková esencia
1 lyžicacitrónová kôra

Na ozdobu:

2 lyžicemed
mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech 30 x 40 cm. Vyložíme ho papierom na pečenie a dobre potrieme kokosovým olejom. Žĺtky našľaháme s medom do peny.
  2. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne krúživými pohybmi vmiešame do našľahaných žĺtkov. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri ptelote 190 stupňov asi 8 minút. Dávame pozor, aby sme roládu zbytočne dlhým pečením nevysušili. Po upečení vezmeme z plechu dole a stočíme ju po dĺžke. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Tvaroh, citrónovú kôru, vanilku a med vyšľaháme na jemný krém. Ak chcete krém sladší, môžete pridať viac medu.
  5. Vychladnutú roládu roztočíme a natrieme krém. Uložíme banány, asi 2 cm od kraja cesta a potom drobné ovocie a stočíme roládu. Pri stáčaní postupne opatrne sťahujeme papier na pečenie.
  6. Odložíme do chladu stuhnúť. Pred podávaním poprášime mletou škoricou a cik cak spôsobom osladíme medom.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť