Tvarohovo ovocná bublanina
Nie je síce ovocná sezóna, ale ide to pripraviť aj z mrazeného alebo zaváraného. Stačí ho rozmraziť, odkvapkať a šup ovocie na cesto a do rúry. Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Netreba sa báť receptov, treba ich skúšať. Ja som tiež skúšala, niečo som si upravila podľa seba. Piekla som tento koláč aj s višňami a musím povedať, že variant s višňami mi chutila oveľa viac, ale ani táto kombinácia nie je vôbec zlá. Autor: Adkas
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
350 gpolohrubá múka
150 gkryštálový cukor
250 gtvaroh (hrudkovitý)
5 ksvajce
2 lyžičkyprášok do pečiva
200 mlolej
50-100 mlmlieko
štipkasoľ
1 lyžičkavanilková esencia
2 lyžičkymandľová esencia
podľa chutiovocie
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu.
- Postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Pridáme žĺtky, vyšľaháme, pridáme olej, mlieko, vanilkovú a mandľovú esenciu a všetko spolu poriadne mixérom vyšľaháme.
- Nakoniec už len vareškou primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Posypeme ovocím a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
- Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohovo ovocná bublanina.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Frucht-Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós-gyümölcsös kevert szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU