NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Tvarohovo ovocná bublanina
Tvarohovo ovocná bublanina
Recept Tvarohovo ovocná bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   11.6.2021

Tvarohovo ovocná bublanina

Nie je síce ovocná sezóna, ale ide to pripraviť aj z mrazeného alebo zaváraného. Stačí ho rozmraziť, odkvapkať a šup ovocie na cesto a do rúry. Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Netreba sa báť receptov, treba ich skúšať. Ja som tiež skúšala, niečo som si upravila podľa seba. Piekla som tento koláč aj s višňami a musím povedať, že variant s višňami mi chutila oveľa viac, ale ani táto kombinácia nie je vôbec zlá. Autor: Adkas

Suroviny
350 g
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
250 g
tvaroh (hrudkovitý)
5 ks
vajce
2 lyžičky
prášok do pečiva
200 ml
olej
50-100 ml
mlieko
štipka
soľ
1 lyžička
vanilková esencia
2 lyžičky
mandľová esencia
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu.
  2. Postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Pridáme žĺtky, vyšľaháme, pridáme olej, mlieko, vanilkovú a mandľovú esenciu a všetko spolu poriadne mixérom vyšľaháme.
  3. Nakoniec už len vareškou primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Posypeme ovocím a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  5. Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár