Tvarohovo ovocná bublanina

Recept Tvarohovo ovocná bublanina

Pridal: adkas, 11.6.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie je síce ovocná sezóna, ale ide to pripraviť aj z mrazeného alebo zaváraného. Stačí ho rozmraziť, odkvapkať a šup ovocie na cesto a do rúry. Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Netreba sa báť receptov, treba ich skúšať. Ja som tiež skúšala, niečo som si upravila podľa seba. Piekla som tento koláč aj s višňami a musím povedať, že variant s višňami mi chutila oveľa viac, ale ani táto kombinácia nie je vôbec zlá. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 11.6.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

350 gpolohrubá múka
150 gkryštálový cukor
250 gtvaroh (hrudkovitý)
5 ksvajce
2 lyžičkyprášok do pečiva
200 mlolej
50-100 mlmlieko
štipkasoľ
1 lyžičkavanilková esencia
2 lyžičkymandľová esencia
podľa chutiovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu.
  2. Postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Pridáme žĺtky, vyšľaháme, pridáme olej, mlieko, vanilkovú a mandľovú esenciu a všetko spolu poriadne mixérom vyšľaháme.
  3. Nakoniec už len vareškou primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Posypeme ovocím a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  5. Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť