Tvarohové strúhané rezy
Vynikajúci tvarohový koláčik, s ktorým nie je vôbec veľa práce. Cesto spracujete do guľôčky, ktorú rozdelíte na polovicu a odložíte do mrazničky. Nemusíte ani váľať, ani tvarovať, stačí cesto len nastrúhať na hrubom strúhadle do pekáča, naliať tvarohovú náplň a znova nastrúhať cesto a dať zapiecť. Krásny koláčik, ktorý má celkom zaujímavý povrch, pretože počas pečenia sa vôbec cesto nespojí, zostane krásne nastrúhané. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Na cesto:
400 ghladká špaldová múka
1 ksvajce
20 gkakao
250 gmaslo
100 gtrstinový cukor
štipkasoľ
Na náplň:
500 gtučný tvaroh
3 ksvajce
200 gpráškový cukor
1 lyžicaBourbon vanilka Madagaskar
1/2 kscitrón - šťava
2 lyžičkycitrónová kôra
- Cesto spracujeme v robote alebo ručne do kompaktnej nelepivej hmoty, vytvarujeme guľu, preložíme do mikroténového vrecka a dáme na hodinu do mrazničky.
- Všetko vymiešame do hladkého krému a ak je potrebné, doriedime trochou mlieka.
- Menší pekáčik (30 x 20 cm) vystelieme papierom na pečenie a na dno nastrúhame polovicu cesta z mrazničky a pekne ho vyrovnáme po celom dne. Stierkou opatrne natrieme tvarohovú plnku. Na tú potom nastrúhame (na strúhadle) druhú polovicu cesta.
- Pečieme v rúre na 170 stupňov cca 30 až 40 minút.
Môj blog: Varenie s Tomom
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohové strouhané řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Twarogowe ciasto tarte na tarce.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Geriebene Schnitten mit Quark an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Reszelt túrós szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU