Tvarohové slimáky s jahodami

Recept Tvarohové slimáky s jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté cesto, tvarohová plnka, jahody alebo iné ovocie, na ktoré máte práve chuť. Vrch posypaný práškovým cukrom. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
50 gmaslo
100 gkryštálový cukor
1 lyžicavanilkový cukor
25 gdroždie
3/4 hrnčekateplé mlieko
1 ksvajce

Tvarohová plnka:

400 gtvrdý tvaroh
1 strukvanilka
2 lyžicepráškový cukor
1 lyžicamäkké maslo
1 ksžĺtok

Ďalej budeme potrebovať:

400 gjahody
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Teplé mlieko, droždie, 1 lyžička cukru a 1 lyžička múky - pripravíme si kvások.
  2. Zvyšné suroviny zmiešame v miske a pridáme vykysnutý kvások. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vnútrom vanilky, pridáme mäkké maslo a žĺtok. Vymiešame hladkú hmotu.
  4. Tvarohovú plnku navrstvíme na rozvaľkaný plát cesta a naukladáme umyté jahody (môžeme použiť aj zavárané).
  5. Zrolujeme a nakrájame cca 5-6 cm plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zakryté utierkou kysnúť cca 20 minút.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov do zlata. Upečené necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: Z cukrem pudrem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť