Tvarohové slimáky s jahodami

Pridal: NajLucka, 28.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kysnuté cesto, tvarohová plnka, jahody alebo iné ovocie, na ktoré máte práve chuť. Vrch posypaný práškovým cukrom. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
400 gpolohrubá múka
50 gmaslo
100 gkryštálový cukor
1 lyžicavanilkový cukor
25 gdroždie
3/4 hrnčekateplé mlieko
1 ksvajce
Tvarohová plnka:
400 gtvrdý tvaroh
1 strukvanilka
2 lyžicepráškový cukor
1 lyžicamäkké maslo
1 ksžĺtok
Ďalej budeme potrebovať:
400 gjahody
na posypaniepráškový cukor
- Teplé mlieko, droždie, 1 lyžička cukru a 1 lyžička múky - pripravíme si kvások.
- Zvyšné suroviny zmiešame v miske a pridáme vykysnutý kvások. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Tvaroh zmiešame s cukrom, vnútrom vanilky, pridáme mäkké maslo a žĺtok. Vymiešame hladkú hmotu.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov do zlata. Upečené necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj: Z cukrem pudrem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohoví šneci s jahodami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Twarogowe ślimaki z truskawkami.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós-epres csiga.
KOMENTÁRE K RECEPTU