NajRecept.sk Dezerty Múčniky Tvarohové slimáky s jahodami
Tvarohové slimáky s jahodami
Recept Tvarohové slimáky s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   28.1.2021

Tvarohové slimáky s jahodami

Kysnuté cesto, tvarohová plnka, jahody alebo iné ovocie, na ktoré máte práve chuť. Vrch posypaný práškovým cukrom. Mňamka!

Suroviny

Cesto:

400 g
polohrubá múka
50 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
1 lyžica
vanilkový cukor
25 g
droždie
3/4 hrnčeka
teplé mlieko
1 ks
vajce

Tvarohová plnka:

400 g
tvrdý tvaroh
1 struk
vanilka
2 lyžice
práškový cukor
1 lyžica
mäkké maslo
1 ks
žĺtok

Ďalej budeme potrebovať:

400 g
jahody
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Teplé mlieko, droždie, 1 lyžička cukru a 1 lyžička múky - pripravíme si kvások.
  2. Zvyšné suroviny zmiešame v miske a pridáme vykysnutý kvások. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vnútrom vanilky, pridáme mäkké maslo a žĺtok. Vymiešame hladkú hmotu.
  4. Tvarohovú plnku navrstvíme na rozvaľkaný plát cesta a naukladáme umyté jahody (môžeme použiť aj zavárané).
  5. Zrolujeme a nakrájame cca 5-6 cm plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zakryté utierkou kysnúť cca 20 minút.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov do zlata. Upečené necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: Z cukrem pudrem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár