Tvarohové rezy s bielkovou penou
Chutný, vláčny tvarohový koláč. Je to taká klasika, ktorá nikdy nesklame. Niekedy nakúpim v obchode veľa tvarohu a už neviem, čo s ním, tak hľadám sladké dobroty, ktoré u nás doma pôjdu rýchlo "dole vodou". Máme veľmi radi aj tvarohové rezy s citrónovou polevou, s receptom sa podelím neskôr, pretože nikdy nestihnem odfotiť aspoň jeden kúsok z koláča. Zmizne z plechu ešte aj teplý. Tak nabudúce skryjem, aby ste si aj vy mohli pochutnať na týchto rezoch. Autor: Akeber
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
250 gpolohrubá múka
½ bal.prášok na pečenie
120 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 ksžĺtok
Krém:
500 gjemný tvaroh
500 mlmlieko
1 bal.vanilkový cukor
150 gpráškový cukor
1 balenieZlatý klas
100 mlolej
3 ksžĺtok
1 ksvajce
Bielková pena:
4 ksbielok
4 lyžicepráškový cukor
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a rozšľahané vajcia so žĺtkom.
- Vypracujeme hladké cesto, rovnomerne ho roztlačíme na dobre vymastený a pomúčený menší plech.... ja som použila plech s rozmerom 38 cm x 25 cm.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry - 180 stupňov.
- Mlieko, tvaroh a ostatné suroviny zmiešame dobre ponorným mixérom.
- Vylejeme na upečené cesto a dáme znova do rúry piecť dovtedy, kým nám krém v rúre nestuhne.
Môj blog: Recepty akeber
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohové řezy s bílkovou pěnou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Twarogowe ciasto z pianą z białek.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quarkkuchen mit Baiserhaube an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós szelet tojáshabbal.
KOMENTÁRE K RECEPTU