Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou

Recept Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou

Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Lokše

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trochu netradičné, ale veľmi chutné. Lokše zvykneme pripravovať iba zemiakové, ale nedávno ma naučila moja kamarátka aj tento recept. Myslela som, že si zo mňa strieľa, keď dáva do cesta na lokše tvaroh a acidofilné mlieko, ale po ochutnaní jednej lokše som si hneď pýtala recept. Plnila som ich kyslou kapustou, smažia sa síce v oleji, ale raz za čas si môžeme dopriať. Odporúčam, sú fantastické. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Lokše

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
15 gsóda bikarbóna
150 gtvaroh
450 mlacidofilné mlieko
1 kscibuľa
asi 500 gkyslá kapusta
olej
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, sódu bikarbónu, tvaroh, acidofilné mlieko a vypracujeme riedke cesto.
  2. Na masti speníme cibuľku nakrájanú na drobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podusíme (ja dala aj kryštálový cukor) a necháme vychladnúť.
  3. Pripravené cesto rozdelím na 20 dielov, z ktorých vyvaľkáme guľaté lokše.
  4. Na jednu lokšu rozložíme kapustu, druhou lokšou prikryjeme a okraje cesta pritlačíme, aby sa spojili.
  5. Naplnené lokše vyprážame v rozpálenom oleji pri miernej teplote z oboch strán dozlatista.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť