NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou
Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou
Recept Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   11.10.2020

Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou

Trochu netradičné, ale veľmi chutné. Lokše zvykneme pripravovať iba zemiakové, ale nedávno ma naučila moja kamarátka aj tento recept. Myslela som, že si zo mňa strieľa, keď dáva do cesta na lokše tvaroh a acidofilné mlieko, ale po ochutnaní jednej lokše som si hneď pýtala recept. Plnila som ich kyslou kapustou, smažia sa síce v oleji, ale raz za čas si môžeme dopriať. Odporúčam, sú fantastické. Autor: Marta

Suroviny
500 g
polohrubá múka
15 g
sóda bikarbóna
150 g
tvaroh
450 ml
acidofilné mlieko
1 ks
cibuľa
asi 500 g
kyslá kapusta
olej
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, sódu bikarbónu, tvaroh, acidofilné mlieko a vypracujeme riedke cesto.
  2. Na masti speníme cibuľku nakrájanú na drobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podusíme (ja dala aj kryštálový cukor) a necháme vychladnúť.
  3. Pripravené cesto rozdelím na 20 dielov, z ktorých vyvaľkáme guľaté lokše.
  4. Na jednu lokšu rozložíme kapustu, druhou lokšou prikryjeme a okraje cesta pritlačíme, aby sa spojili.
  5. Naplnené lokše vyprážame v rozpálenom oleji pri miernej teplote z oboch strán dozlatista.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár