Tvarohové lokše plnené kyslou kapustou

Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Lokše
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Trochu netradičné, ale veľmi chutné. Lokše zvykneme pripravovať iba zemiakové, ale nedávno ma naučila moja kamarátka aj tento recept. Myslela som, že si zo mňa strieľa, keď dáva do cesta na lokše tvaroh a acidofilné mlieko, ale po ochutnaní jednej lokše som si hneď pýtala recept. Plnila som ich kyslou kapustou, smažia sa síce v oleji, ale raz za čas si môžeme dopriať. Odporúčam, sú fantastické. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Lokše
SUROVINY
500 gpolohrubá múka
15 gsóda bikarbóna
150 gtvaroh
450 mlacidofilné mlieko
1 kscibuľa
asi 500 gkyslá kapusta
olej
soľ
- Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, sódu bikarbónu, tvaroh, acidofilné mlieko a vypracujeme riedke cesto.
- Na masti speníme cibuľku nakrájanú na drobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podusíme (ja dala aj kryštálový cukor) a necháme vychladnúť.
- Pripravené cesto rozdelím na 20 dielov, z ktorých vyvaľkáme guľaté lokše.
- Na jednu lokšu rozložíme kapustu, druhou lokšou prikryjeme a okraje cesta pritlačíme, aby sa spojili.
- Naplnené lokše vyprážame v rozpálenom oleji pri miernej teplote z oboch strán dozlatista.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohové lokše plněné kysaným zelím.
KOMENTÁRE K RECEPTU