NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Tvarohové krehké fanky
Tvarohové krehké fanky
Recept Tvarohové krehké fanky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   13.3.2021

Tvarohové krehké fanky

Tak včera sme tu mali popolcovú stredu, dnes máme u nás doma na obed fanky. Z tvarohového cesta. Keď som ich prvýkrát vyskúšala, tak som bola milo prekvapená a od tej doby iné ani nepripravujem. S cestom sa pracuje skvele, vôbec nelepí pri vaľkaní a po vysmažení je veľmi krehké a zároveň vláčne. Vďaka rumu, ktorý sa pridáva do cesta, nenasiaknu veľa oleja pri smažení. Autor: Mineralka

Suroviny
400 g
hladká múka
250 g
tvaroh
1 dcl
mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 lyžička
sóda
3 lyžice
kryštálový cukor
soľ
rum
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a radielkom nakrájame štvorce, ktoré z jednej strany narežeme a cez otvor presunieme roh cesta.
  2. Vzniknú nám fanky.
  3. Osmažíme vo väčšom množstve horúceho oleja z oboch strán a ukladáme na papierové obrúsky, aby nasiali prebytočný olej.
  4. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár