Tvarohové krehké fanky

Recept Tvarohové krehké fanky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak včera sme tu mali popolcovú stredu, dnes máme u nás doma na obed fanky. Z tvarohového cesta. Keď som ich prvýkrát vyskúšala, tak som bola milo prekvapená a od tej doby iné ani nepripravujem. S cestom sa pracuje skvele, vôbec nelepí pri vaľkaní a po vysmažení je veľmi krehké a zároveň vláčne. Vďaka rumu, ktorý sa pridáva do cesta, nenasiaknu veľa oleja pri smažení. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 ghladká múka
250 gtvaroh
1 dclmlieko
50 gmaslo
2 ksvajce
1 lyžičkasóda
3 lyžicekryštálový cukor
soľ
rum
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a radielkom nakrájame štvorce, ktoré z jednej strany narežeme a cez otvor presunieme roh cesta.
  2. Vzniknú nám fanky.
  3. Osmažíme vo väčšom množstve horúceho oleja z oboch strán a ukladáme na papierové obrúsky, aby nasiali prebytočný olej.
  4. Hotové posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť