Tvarohové knedlíčky s jahodami a makom

Recept Tvarohové knedlíčky s jahodami a makom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sú božské. Zajtra budú u nás určite k obedu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gtvaroh
1 hrnček (250 ml)polohrubá múka
2 ksžĺtok
1 lyžičkasoľ
400 gjahody
70 gmaslo
podľa chutipráškový cukor
na vrchmak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme tvaroh, žĺtky, soľ a preosiatu múku. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Ak je potrebné, pridáme o trochu viac múky (záleží na kvalite tvarohu).
  2. Z cesta utvoríme guľu a necháme ju v mikroténovom sáčku hodinu v chladničke. Potom si cesto rozdelíme na polovicu a z každej vyvaľkáme hada. Odkrajujeme kolieska, ktoré roztlačíme dlaňou. Do stredu každého kolieska kladieme umytú, riadne osušenú a stopiek zbavenú jahodu.
  3. Okraje stlačíme k sebe a v dlaniach vytvarujeme gule. Knedlíčky varíme vo vriacej osolenej vode cca 6 minút podľa veľkosti.
  4. Knedlíčky posypeme práškovým cukrom, makom alebo iným posypom a prelejeme rozpusteným maslom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť