Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky

Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky

Pridal: Danula Vašíčková, 27.9.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Náš dedo už si toho veľa nepamätá. Teda presnejšie povedané, nepamätá si, čo bolo včera alebo pred hodinou, ale úplne presne vie, že keď bol malý chlapec, piekla mu jeho babička obrie buchty, čo sa mu ani do ruky nevošli... Jasné, bol malý, tak pre neho všetko bolo obrie. Ale ja mu chcela urobiť radosť, tak som mu upiekla buchty, ktoré sa mu v jeho sedemdesiatich piatich skoro ani nezmestia do ruky. A bolo vidieť, že som ho dostala. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 27.9.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

250 mlvlažné mlieko
1/2 kockyčerstvé droždie
2 ksžĺtok
50 grozpustená a vychladnutá masť
480 ghladká múka
50 gkryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
1 vrecúškocitrónovej kôry s dextrózou (Finesse od Dr.Oetkera) alebo 2 lyžičky sušenej citrónovej kôry
1 lyžičkavanilková esencia

Tvarohová plnka:

750 gmäkký tvaroh
veľká hrsťhrozienka
1 ksžĺtok
1/2 sáčkuvanilkový pudingový prášok
podľa chutirum
podľa chuticukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto zamiesené a vykysnuté v pekárni, rozdelíme na potrebný počet dielov (ja som rozdelila na 12, aby boli buchty vážne veľké, optimálne tak 20-24), urobíme bochníčky a necháme ich pod igelitom asi 10 minút odpočinúť.
  2. Potom každý bochníček zvlášť roztlačíme prstami, naplníme 1 lyžicou náplne, dôkladne spojíme a uložíme spojom dolu do pekáčika (ja som dala na menší plech 32x22cm), kam sme si naliali rozpustené sadlo.
  3. Maslovačkou alebo štetcom každú buchtu pekne zo všetkých strán potrieme, aby sa nám buchty k sebe pri pečení nezlepili.
  4. Pekáčik s buchtami vložíme do veľkého igelitového vreca a necháme cca 45 minút kysnúť, následne pečieme 30 minút na 180 stupňov.
  5. Upečené buchty ešte horúce potrieme zvrchu ľahko masťou, vyklopíme a necháme vychladnúť.
    Sypeme práškovým cukrom.
  6. Pozn.: Vôbec sa tej masti neľakajte, naše babičky dobre vedeli, čo je dobré. A tieto buchty sú úplne božie...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť