Tvarohová vianočka - krok za krokom
Pripravte si luxusnú tvarohovú vianočku. Na raňajky ako stvorená. Robila som z dvojnásobnej dávky, aby mala aj moja mamka. Tá vianočku miluje. S maslom, medom k rannej káve, to je ako z rozprávky a musím povedať, že sa mi naozaj vydarila. Niekedy som piekla vianočku podľa iného receptu a tá mi počas pečenia stále popraskala, čo sa pri tejto povedať nedá. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 ghladká múka
250 mlmlieko
20 gčerstvé droždie
10 gsoľ
12 gkryštálový cukor
1 ksvajce
75 gmäkký tvaroh
25 gmaslo
na potreniežĺtok
na posypaniesezam
- Trochu mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Pridáme droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vzišiel kvások.
- V miske zmiešame preosiatu múku s vajíčkom, tvarohom, soľou a nakrájaným maslom (izbovej teploty). Pridáme kvások a zvyšné mlieko a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Keď zvojnásobí svoju veľkosť, znova spracujeme do guľôčky a zakryjeme utierkou. Necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohová vánočka - krok za krokem.
KOMENTÁRE K RECEPTU