Tvarohová vianočka - krok za krokom

Recept Tvarohová vianočka - krok za krokom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravte si luxusnú tvarohovú vianočku. Na raňajky ako stvorená. Robila som z dvojnásobnej dávky, aby mala aj moja mamka. Tá vianočku miluje. S maslom, medom k rannej káve, to je ako z rozprávky a musím povedať, že sa mi naozaj vydarila. Niekedy som piekla vianočku podľa iného receptu a tá mi počas pečenia stále popraskala, čo sa pri tejto povedať nedá. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 ghladká múka
250 mlmlieko
20 gčerstvé droždie
10 gsoľ
12 gkryštálový cukor
1 ksvajce
75 gmäkký tvaroh
25 gmaslo
na potreniežĺtok
na posypaniesezam

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Trochu mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Pridáme droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vzišiel kvások.
  2. V miske zmiešame preosiatu múku s vajíčkom, tvarohom, soľou a nakrájaným maslom (izbovej teploty). Pridáme kvások a zvyšné mlieko a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Keď zvojnásobí svoju veľkosť, znova spracujeme do guľôčky a zakryjeme utierkou. Necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké kusy a každý kus spracujeme do role. Vrch každej role spojíme a môžeme pliesť ako vidíme na obrázku. Štvrtý cez tretí, potom pod druhý a cez prvý. Takto postup opakujeme, kým neprídeme nakoniec. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  4. Po 30 minútach vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom alebo makom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť