Tvarohová torta z jahôd

Recept Tvarohová torta z jahôd
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci tvarohový koláčik na štýl známeho cheesecake. Zvyčajne sa do týchto dezertov pridáva mascarpone, ale podľa mňa je zbytočne drahé a preto mascarpone nahradzujem tvarohom. Je síce chuťovo rozdielny, ale ak pridáte viac cukru, tak vám koláčik určite zachutí. S domácim ovocím je to nebíčko v papuľke. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Korpus:

160 gsušienky
70 gmaslo

Tvarohová zmes:

500 gtvaroh
50 mlsmotan
2 ksvajce
5 lyžíc med
1 lyžicapuding
2 ksvanilkový cukor
brusnice naložené v rume

Jahodová zmes:

200-250 g jahoda
med
vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
  2. V mise si vyšľaháme vajcia s 1 vanilkovým cukrom do peny, pridáme med a smotanu. Zašľaháme oba tvarohy, lyžicu pudingu a pridáme brusnice.
  3. V mixéri si rozmixujeme jahody s 2. vanilkovým cukrom a medom. Pridáme do tvarohovej zmesi a všetko prešľaháme.
  4. Nalejeme na korpus a pečieme ďalších 45 minút.
  5. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Servírujeme s ovocím.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť