NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Tvarohová torta z jahôd
Tvarohová torta z jahôd
Recept Tvarohová torta z jahôd
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   26.10.2020

Tvarohová torta z jahôd

Vynikajúci tvarohový koláčik na štýl známeho cheesecake. Zvyčajne sa do týchto dezertov pridáva mascarpone, ale podľa mňa je zbytočne drahé a preto mascarpone nahradzujem tvarohom. Je síce chuťovo rozdielny, ale ak pridáte viac cukru, tak vám koláčik určite zachutí. S domácim ovocím je to nebíčko v papuľke. Autor: LuckaZubata

Suroviny

Korpus:

160 g
sušienky
70 g
maslo

Tvarohová zmes:

500 g
tvaroh
50 ml
smotan
2 ks
vajce
5 lyžíc
med
1 lyžica
puding
2 ks
vanilkový cukor
brusnice naložené v rume

Jahodová zmes:

200-250 g
jahoda
med
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
  2. V mise si vyšľaháme vajcia s 1 vanilkovým cukrom do peny, pridáme med a smotanu. Zašľaháme oba tvarohy, lyžicu pudingu a pridáme brusnice.
  3. V mixéri si rozmixujeme jahody s 2. vanilkovým cukrom a medom. Pridáme do tvarohovej zmesi a všetko prešľaháme.
  4. Nalejeme na korpus a pečieme ďalších 45 minút.
  5. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Servírujeme s ovocím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár