Tvarohová lokša s cukrom alebo makom

Recept Tvarohová lokša s cukrom alebo makom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca tvarohová lokša, ktorá u nás doma zmizne z taniera za pár minút, rovnako ako klasická zemiaková. Túto tvarohovú lokšu obvykle posypem mletým makom, polejem rozpusteným maslom a ešte kto si chce osladiť život, posype aj práškovým cukrom. Niekto ich má rád slané, iba s rozpusteným maslom a posypané troškou soli. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 - 500 gpolohrubá múka
250 - 300 ghrudkový tvaroh
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkysóda bikarbóna
1 bal.acidofilné mlieko veľké

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie zmiešame - vypracujeme vláčne mäkké cesto.
  2. Urobíme z neho hada a nakrájame asi na 3-4 cm kúsky.
  3. Rozvaľkáme asi na pol cm.
  4. Pečieme na suchej panvici. Upečené potrieme rozpusteným maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť