Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom

Recept Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trubičky z krehkého cesta a vo vnútri chutný taliansky sneh. Určite vyskúšajte. Sú fantastické. Vrch stačí poprášiť práškovým cukrom a na sviatočnom stole budú vyzerať luxusne. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Krehké cesto:

380 ghladká múka
250 gmaslo
200 gkyslá smotana
1 ksvajce

Sneh:

150 gbielok
120 gkryštálový cukor
240 gkrupicový cukor
trochuvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, kyslej smotany a na kocky nakrájaného masla vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. 
  2. Pripravíme si kovové trubičky, ktoré potrieme tukom. 
  3. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, ktorými obaľujeme kovové trubičky tak, aby sa cesto prekrývalo.
  4. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 12 minút - sledujeme. Po upečení necháme mierne vychladnúť a teplé ich opatrne z kovovej trubičky zosunieme.
  5. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. 240 g cukru dáme variť spolu s trochou vody do hrnca - uvaríme sirup (keď dosiahneme teplotu sirupu 115 st., vypíname). Vody pridáme toľko, aby bol cukor ponorený vo vode. Nepridávajte viac. Pripravený sirup za stáleho šľahania prilejeme pomalým prúdom do vyšľahaného snehu. Šľaháme dovtedy, kým nemáme hladký lesklý tuhý sneh. 
  6. Naplníme trubičky a vrch poprášime cukrom. 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť