NajRecept.sk Pomazánky Škvarková pomazánka Trošku pikantná škvarková nátierka
Trošku pikantná škvarková nátierka
Recept Trošku pikantná škvarková nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   25.9.2020

Trošku pikantná škvarková nátierka

Škvarili sme masť a už dávno sme nemali nátierku zo škvariek. Možno bude na raňajky dnes, zajtra alebo aj o týždeň. Možno som to trochu prehnala, že o týždeň. Zvyčajne aj táto dávka vydrží v chladničke pár dní, ale týždeň to určite nie je. Ja som robila z dvojitej dávky. Je vynikajúce, darmo, naše babičky vedeli, čo je pre naše chuťové poháriky výborné. Autor: Milka

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
75 dkg
škvarky
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 ks
malé lečo 300 ml
2 lyžičky
vegeta
2 ks
feferónka
2 ks
kapie (čerstvá, ale môže byť aj zavarená)
2 strúčiky
cesnak
podľa potreby
soľ
podľa potreby
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetko spolu rozmixujeme v mixéri najemno, naplníme do fliaš a sterilizujeme 30 minút od bodu varu. Voda má slabo bublať.
  2. Necháme vo vode vychladiť, vyberieme a uložíme do chladničky.
  3. Z jednej dávky vyjde 5 pohárov od majonézy.
  4. Prípadne, ak viete, že ju zjete, tak sterilizovať ani nemusíte. Takto čerstvá vydrží v chladničke aj týždeň.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár