Trošku pikantná škvarková nátierka

Recept Trošku pikantná škvarková nátierka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Škvarili sme masť a už dávno sme nemali nátierku zo škvariek. Možno bude na raňajky dnes, zajtra alebo aj o týždeň. Možno som to trochu prehnala, že o týždeň. Zvyčajne aj táto dávka vydrží v chladničke pár dní, ale týždeň to určite nie je. Ja som robila z dvojitej dávky. Je vynikajúce, darmo, naše babičky vedeli, čo je pre naše chuťové poháriky výborné. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

75 dkgškvarky
4 ksnatvrdo uvarené vajce
1 ksmalé lečo 300 ml
2 lyžičkyvegeta
2 ksfeferónka
2 kskapie (čerstvá, ale môže byť aj zavarená)
2 strúčikycesnak
podľa potrebysoľ
podľa potrebykorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetko spolu rozmixujeme v mixéri najemno, naplníme do fliaš a sterilizujeme 30 minút od bodu varu. Voda má slabo bublať.
  2. Necháme vo vode vychladiť, vyberieme a uložíme do chladničky.
  3. Z jednej dávky vyjde 5 pohárov od majonézy.
  4. Prípadne, ak viete, že ju zjete, tak sterilizovať ani nemusíte. Takto čerstvá vydrží v chladničke aj týždeň.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť