Tradičný vyprážaný syr

Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kto nemá rád vyprážaný syr, nevie, čo je dobré. Je to síce nezdravá pochúťka, ale sem tam určite nezaškodí. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
hrubšie plátkytvrdý syr
na obaľovanievajce
na obaľovaniehladká múka
na obaľovaniestrúhanka
na vyprážanieolej
Príloha:
zemiak
olej
korenie na americké zemiaky
- Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny a dáme do misky. Pridáme olej, korenie a dôkladne premiešame. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata alebo ich vložíme do fritézy.
- Syr obalíme v trojobale - hladká múka, vajce a strúhanka (môžeme opakovať viackrát, dosiahneme tak chrumkavejší obal). Smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji. Vysmažený syr uložíme na papier, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční smažák.
KOMENTÁRE K RECEPTU