Tradičný vyprážaný syr

Recept Tradičný vyprážaný syr

Pridal: NajLucka, 28.7.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto nemá rád vyprážaný syr, nevie, čo je dobré. Je to síce nezdravá pochúťka, ale sem tam určite nezaškodí. Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 28.7.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Budeme potrebovať:

hrubšie plátkytvrdý syr
na obaľovanievajce
na obaľovaniehladká múka
na obaľovaniestrúhanka
na vyprážanieolej

Príloha:

zemiak
olej
korenie na americké zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny a dáme do misky. Pridáme olej, korenie a dôkladne premiešame. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata alebo ich vložíme do fritézy.
  2. Syr obalíme v trojobale - hladká múka, vajce a strúhanka (môžeme opakovať viackrát, dosiahneme tak chrumkavejší obal). Smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji. Vysmažený syr uložíme na papier, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť